Preparació
- Demaneu a la peixateria que us desespinin les sardines (procureu compensar el peixater comprant una mica de rap, llamàntol o llenguado).
- En un tros de film transparent gran, poseu un dit de vinagre de xerès i les sardines amb la pell amunt, de manera que el vinagre toqui la carn i no la pell de la sardina.
- Deixeu-ho marinar durant 12 hores, assequeu-ho bé i cobriu-ho amb oli d'oliva i herbes. Us pot aguantar fins a tres dies.
- Feu l'hummus. Simplement, es tracta de triturar els cigrons molt ben triturats amb l'oli de sèsam i un pessic de sal. Si us queda molt espès, podeu alleugerir-ho amb una mica d'aigua.
- Feu el guacamole. Talleu la ceba, el tomàquet i l'alvocat ben petit i ho afegiu en un bol o morter. Salpebreu-ho i amb una forquilla aixafeu-ho fins que quedi tot ben integrat (si no queda del tot uniforme tampoc passa res... al vostre gust!).
- I munteu el plat! Això sí, cadascú al seu gust!