Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Sofregiu la ceba amb el porro, la pastanaga, els pebrots i l’all, picats molt fins, en un cassó amb un bon raig d’oli d’oliva. Deixeu-ho a foc lent 20 min, fins que la verdura es comenci a caramel·litzar.
  2. Afegiu-hi la sípia a trossos i coeu-ho 15 min més. Afegiu-hi el tomàquet fregit i deixeu-ho uns 5 min més.
  3. Coeu els llamàntols oberts per la meitat en una cassola, amb un raig d’oli i sal. Quan comencin a daurar-se i s’hi formi una crosta, retireu-los i reserveu-los.
  4. Afegiu el sofregit de verdura a la cassola, i després l’arròs i el safrà. Ofegueu-ho 2 min.
  5. Per al brou: en una olla amb l’aigua, poseu una ceba i un porro trossejats amb un manat de julivert i una espina de rap, turbot o lluç. Coeu-ho 20 min i reserveu-ho.
  6. Cobriu l’arròs amb 1 litre de brou de peix i poseu-lo al forn, a 200 ºC. Deixeu-lo coure 15 min, afegiu-hi els llamàntols i deixeu-ho coure 5 min més (opcionalment, també podeu afegir-hi unes gambes). Corregiu-ne el punt de sal i serviu-ho de seguida.

CONSELL
Per obtenir un brou de peix net, escumeu el brou durant la cocció: retireu l’escuma que apareix a la part superior del brou mentre bull. L’escuma són restes de sang de l’espina del peix i impureses que puguin tenir els elements integrants del brou.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

08 ago

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

29 ago

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto