Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Peleu les gambes i reserveu-ne les closques i els caps. Trossegeu el rap a daus i reserveu-ne les espines.

  2. Per al fumet: ofegueu, en una cassola amb un raig d'oli, les verdures pelades i tallades a dauets, procurant que no es daurin. Afegiu-hi els caps i les closques de gamba i ofegueu-ho 2 min.

  3. Afegiu-hi el peix, net de vísceres i sang, i les espines de rap, i ofegueu-ho 2 min més. Cobriu-ho amb aigua freda (uns 2 l) i porteu-ho a ebullició.
  4. Escumeu-ho amb una cullera, afegiu-hi el llorer i, tapat, feu-ho coure a foc molt suau uns 20 min. Apagueu el foc i deixeu-ho reposar uns minuts abans de colar-ho. Reserveu-ho.

  5. Escalfeu el forn a 250 ºC.

  6. En una cassola de fang, salteu el rap i les cues de gamba, lleugerament salades. Retireu-ho.

  7. En el mateix oli, sofregiu l'arròs 2 min, a foc suau. Afegiu-hi el brou (1,5 l) i el safrà, i poseu-ho a punt de sal. Deixeu-ho coure a foc mitjà, 13 min, i afegiu-hi el rap i les cues de gamba a mitja cocció.

  8. Passats els 13 min, cobriu l'arròs amb l'ou batut i acabeu-ne la cocció al forn, 7 min, o fins que la crosta estigui una mica daurada.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

18 set

La Verema del Cava

Nou cellers del Penedès i d’Alella s’han unit per celebrar la 5a edició de la Verema del...

18 set

La Verema del Cava

Nou cellers del Penedès i d’Alella s’han unit per celebrar la 5a edició de la Verema del...

19 set

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

20 set

Tastos al celler Albet i Noya

Els diumenges d’agost i setembre, el celler ofereix Tastos Varietals on cada dia es tractarà una...

Portada Cuina 242

BOJOS PER LES CROQUETES!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Anna Payet

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto