Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Prepareu-vos per xuclar caps! De les gambes, és clar, que tenen una salsa natural deliciosa. Però, també, per degustar-les senceres. Perquè de bones ho són i molt, sobretot la gamba vermella, una varietat apreciada pels gurmets que valoren els productes de la Mediterrània. N’hi ha tot l’any, però els mesos d’estiu són els millors.

  1. La gamba és un producte fantàstic que porta incorporat al cap una salsa natural impressionant. Per això podem portar-la al camp que més ens sedueixi, crua i poc amanida, en cebiche, en tiraditos, en sushi, en sashimi o en un tàrtar. S’ha de tenir clar que per oferir un producte cru, amanit i poc manipulat, s’ha de ser extremament respectuós amb la frescor del marisc, i que la tècnica de congelar-lo abans de servir-lo aporta seguretat alimentària, i la llei ens ho exigeix.

  2. Les gambes de mida mitjana i gran, a la planxa, sobre un llit de sal són tan fantàstiques com a la brasa. Les petites, saltades són boníssimes. La gamba és un producte tan important que podem cuinar-la com a protagonista d’arrossos, paelles i suquets. També combina en 'platillos' de mar i muntanya (fa bona parella amb el pollastre ben criat).

  3. La delicada clova que la cobreix és impecable i sense màcula ni trencaments, d’aspecte brillant, com si estigués envernissada, i al tacte llisca. El millor és consumir-les aviat. Conserveu-les un parell de dies en un atuell a la nevera, cobertes amb aigua de mar i gel. O congeleu-les embolicades d’una en una, un parell de setmanes.

Preparació

  1. Peleu les cues de gamba i obriu-les un xic, no totalment, per la part de la panxa.
  2. Marqueu-les per la part de l’esquena, sobre un planxa de crom, o sobre una paella antiadherent ben calenta, amanides amb una gota d’oli i un xic de sal.
  3. Amb l’ajuda de dues broquetes, enrotlleu-les sobre si mateixes, amb l’esquena per fora, per aconseguir una bonica forma de bola. Reserveu-les.
  4. Munteu les broquetes, amb vegetals al gust, escaldats amb aigua i sal i refrescats per aturar la cocció. Empreu branquillons d’herbes en el procés d’escaldat, hi aportaran perfum i personalitat. Reserveu les broquetes en fresc.
  5. Retireu-les de la nevera 15 min abans de coure-les. Poseu les broquetes sobre una safata plana de forn folrada amb paper sulfurat, amaniu-les amb un fil d’oli i sal i poseu-les al forn calent, a 190 ºC, 2 min 30 s; serviu-les just tretes del forn.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: