Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Prepareu-vos per xuclar caps! De les gambes, és clar, que tenen una salsa natural deliciosa. Però, també, per degustar-les senceres. Perquè de bones ho són i molt, sobretot la gamba vermella, una varietat apreciada pels gurmets que valoren els productes de la Mediterrània. N’hi ha tot l’any, però els mesos d’estiu són els millors.

  1. La gamba és un producte fantàstic que porta incorporat al cap una salsa natural impressionant. Per això podem portar-la al camp que més ens sedueixi, crua i poc amanida, en cebiche, en tiraditos, en sushi, en sashimi o en un tàrtar. S’ha de tenir clar que per oferir un producte cru, amanit i poc manipulat, s’ha de ser extremament respectuós amb la frescor del marisc, i que la tècnica de congelar-lo abans de servir-lo aporta seguretat alimentària, i la llei ens ho exigeix.

  2. Les gambes de mida mitjana i gran, a la planxa, sobre un llit de sal són tan fantàstiques com a la brasa. Les petites, saltades són boníssimes. La gamba és un producte tan important que podem cuinar-la com a protagonista d’arrossos, paelles i suquets. També combina en 'platillos' de mar i muntanya (fa bona parella amb el pollastre ben criat).

  3. La delicada clova que la cobreix és impecable i sense màcula ni trencaments, d’aspecte brillant, com si estigués envernissada, i al tacte llisca. El millor és consumir-les aviat. Conserveu-les un parell de dies en un atuell a la nevera, cobertes amb aigua de mar i gel. O congeleu-les embolicades d’una en una, un parell de setmanes.

Preparació

  1. Peleu les cues de gamba i obriu-les un xic, no totalment, per la part de la panxa.
  2. Marqueu-les per la part de l’esquena, sobre un planxa de crom, o sobre una paella antiadherent ben calenta, amanides amb una gota d’oli i un xic de sal.
  3. Amb l’ajuda de dues broquetes, enrotlleu-les sobre si mateixes, amb l’esquena per fora, per aconseguir una bonica forma de bola. Reserveu-les.
  4. Munteu les broquetes, amb vegetals al gust, escaldats amb aigua i sal i refrescats per aturar la cocció. Empreu branquillons d’herbes en el procés d’escaldat, hi aportaran perfum i personalitat. Reserveu les broquetes en fresc.
  5. Retireu-les de la nevera 15 min abans de coure-les. Poseu les broquetes sobre una safata plana de forn folrada amb paper sulfurat, amaniu-les amb un fil d’oli i sal i poseu-les al forn calent, a 190 ºC, 2 min 30 s; serviu-les just tretes del forn.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

31 mai - 01 jun

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

12 jun

Revolució a la cuina 2020

Aquesta primavera el Mercat de la plaça de Cuba de Mataró us convida a la Revolució a la cuina....

18 jun

Cicle de 8 sopars que fan la volta al món

El Restaurant Norai i CUINA organitzen un cicle de 8 sopars per commemorar la primera volta al món per part...

Portada Cuina 240

TORNEM A LA TERRA: EL REBOST AL COSTAT DE CASA

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Xefs a la xarxa

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto