Preparació
A la cuina:
- Talleu el carbassó i l'albergínia en rodanxes primes, i reserveu-ho.
- Ratlleu finament el formatge i barregeu-lo en un bol amb l'ou batut, un polsim de pebre, sal al gust i herbes fresques picades.
- Cremeu, d'una manera conscienciada, la pell del pebrot vermell. Peleu-lo i talleu-lo a tires. Reserveu-ho.
A la barbacoa:
- Prepareu la barbacoa a foc directe i poseu-hi les rodanxes de carbassó i d'albergínia, pocs minuts per cada banda fins que quedin daurades.
- Poseu la barbacoa a foc fort i directe, i escalfeu les cassoles amb una mica d'oli. Afegiu-hi el tomàquet tallat en rodanxes primes perquè es dauri bé i formi part del fons del plat.
- Cobriu-ho amb una capa fina de la mescla del bol i, al seu torn, amb una capa de rodanxes d'albergínia i, després, amb una capa de rodanxes de carbassó.
- Repetiu l'operació fins a arribar a la vora, acabant-ho amb una capa de formatge. Deixeu-ho coure a foc fort i indirecte 20 min amb la tapa abaixada, apagueu-ho i deixeu-ho reposar 5 min.
- Es pot servir en el mateix motlle o desemmotllar-ho i tallar-ho en porcions per compartir.