Preparació
- Per a la samfaina: talleu les verdures a dauets. Poseu la ceba en una cassola amb oli d’oliva i coeu-la fins que sigui transparent. Afegiu-hi l’all, el pebrot, el tomàquet i l’albergínia, per aquest ordre, i deixant que cada verdura es comenci a coure abans d’afegir-hi la següent. Saleu-ho i confiteu-ho tot junt. Reserveu-ho en un colador per retirar-ne l’excés d’oli.
- Per a la coca: feu la massa mesclant la farina amb una mica de sal, 60 g d’oli d’oliva i l’aigua. Pasteu-ho fins que no s’enganxi i us quedi una massa elàstica, llisa i fina.
- Poseu la massa en una safata untada amb oli d’oliva i estireu-la amb els dits perquè quedi fina. Punxeu-la amb una forquilla, pinteu-la amb oli d’oliva i coeu-la al forn a 180 ºC, 20 min. Repartiu-hi la samfaina per sobre i enforneu la coca 20 min més.
- Per a la picada d’alfàbrega: poseu les fulles d’alfàbrega en un got amb el formatge i les ametlles. Cobriu-ho amb oli d’oliva suau i tritureu-ho fins que us quedi una salsa homogènia.
- Traieu la coca del forn i repartiu-hi per sobre la picada d’alfàbrega i la burrata tallada a trossos. Salpebreu-la i serviu-la.