Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia
OFERTA ESPECIAL -35%
SUBSCRIU-TE ARA A CUINA AMB UN PREU ESPECIAL!

La base d'un arròs negre perfecte és preparar un bon fumet. Per fer-ho, utilitza 1 kg de peix de roca (pots afegir-hi unes galeres, que li donen un gust magnífic), 1 porro, unes branques de julivert i un bon raig de vi blanc sec. Posa-ho tot en una olla i cobreix-ho amb aigua. Deixa-ho que cogui durant mitja hora i després cola-ho. Amb això obtindràs un fumet que et servirà de base per a múltiples preparacions. Avui també hi he afegit el brou dels musclos. He preferit incorporar-los sense la closca a l'arròs. Així que els he obert en una olla a la qual he afegit un dit d'aigua. Quan ha començat a bullir, he posat els musclos i he tapat l'olla. Quan els musclos s'han obert, els he retirat del foc i els he tret de la closca. L'aigua resultant, l'he colat i també l'he afegit al fumet de peix.

Un altre dels secrets és fer un sofregit molt concentrat. No tinguis pressa i deixa-ho reduir bé... has d'obtenir un color fosquet, gairebé com de caramel.

Preparació

  1. En una paella ben calenta amb un raig d'oli d'oliva feu les gambes i els escamarlans. Amb un minut per cada costat n'hi haurà prou. Reserveu-los.
  2. Abaixeu el foc i afegiu-hi una mica més d'oli. Incorporeu-hi la ceba ratllada i deixeu-la sofregir un parell de minuts. Afegiu-hi llavors el pebrot verd tallat petit i la sípia tallada a daus de 2 cm de costat. Tireu-hi un polsim de sal i deixeu que tot se sofregeixi fins que la ceba estigui rossa.
  3. Incorporeu-hi els tomàquets ratllats i deixeu que el sofregit es vagi fent. Tingueu paciència, ja que volem aconseguir un sofregit ben concentrat, amb un color vermell ben fosc. Creieu-me quan dic que aquest és el punt clau de la recepta. Mentre es fa el sofregit, aboqueu en un morter el gra d'all i les fulles de julivert i piqueu-ho bé. Aquesta picada la farem servir més endavant.
  4. Una vegada tingueu el sofregit a punt, afegiu-hi la salsa de la sípia i doneu-hi un parell de voltes. Afegiu-hi l'arròs i remeneu-ho durant un minut.
  5. Afegiu-hi el fumet i la picada d'all i julivert. Incorporeu-hi també la tinta i poseu-ho a punt de sal. Afegiu-hi les cloïsses i els musclos. (Nota: la meva sípia tenia molta quantitat de tinta i m'ha quedat un arròs ben negre. Si no teniu tanta sort com jo, has de saber que pots comprar tinta envasada a la secció de congelats del supermercat).
  6. Deixeu coure l'arròs un total de 18 min: 5 min a foc fort, 10 min a foc mitjà i 3 min a foc lent. Els últims 5 min, poseu-hi a sobre les gambes i els escamarlans perquè agafin temperatura.
  7. Quan l'arròs estigui al punt, retireu-lo del foc, tapeu-ho i deixeu-lo reposar durant 5 min abans de servir-lo.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 259

BOJOS PELS ARROSSOS SECS!

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Josep Moreno

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 44,50€ (25% descompte)

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto