Preparació
- Per als crackers: tritureu les nous del Brasil amb les llavors de carbassa fins que quedi com una farina.
- En un bol, barregeu la resta d’ingredients secs: les herbes aromàtiques picades, la farina de nous i llavors i una culleradeta de sal. Remeneu-ho i afegiu-hi l’aigua a poc a poc. Deixeu-ho reposar 1 h.
- Folreu una safata de forn amb paper sulfurat i esteneu-hi la massa formant una capa molt fina i regular. Coeu-la al forn calent, a 200 oC, 10 min, fins que es comenci a daurar i quedi lleugerament cruixent. Retireu-la del forn, deixeu-la temperar i talleu-la a trossos rectangulars.
- Per al tomàquet: renteu els tomàquets, peleu-los i piqueu-los. Poseu-los en un colador amb el gra d’all picat, el bitxo i l’alfàbrega. Saleu-ho i deixeu-ho reposar un mínim de 2 h, fins que el tomàquet hagi expulsat l’aigua.
- En un bol, poseu el tomàquet amb tres cullerades d’oli i el carbassó picat. Remeneu-ho i reserveu-ho.
- Per a les algues: peleu la ceba tendra, piqueu-la i poseu-la en un bol amb el vinagre. Remeneu-la i deixeu-la macerar un mínim de 30 min.
- Poseu les algues en remull 1 h, escorreu-les bé i piqueu-les amb la salicòrnia. Afegiu-hi la ceba escorreguda i continueu-ho picant. Amaniu-ho amb dues cullerades d’oli fumat i barregeu-ho.
- En el moment de servir els crakers, poseu-hi el tomàquet i el tàrtar d’algues a sobre i acabeu-los amb germinats i, opcionalment, amb unes branquetes de salicòrnia.