Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Si sempre espereu la tardor amb ganes per recuperar el plaer de menjar sopes i cremes –amb permís del gaspatxo i la vichyssoise–, preneu nota d'aquests consells per aprendre a fer una crema deliciosa i al punt.

Es pot fer una crema de qualsevol ingredient que tinguem?
En podem fer de verdura, de carn, de peix i de marisc. De fet, una crema és una sopa amb textura fina i vellutada, elaborada amb tota mena de productes. 

Com podem fer que ens quedi més gustosa?
La millor manera d'aconseguir una crema saborosa és escollir ingredients de qualitat i, sobretot, tenir paciència: com més estona de cocció, més sabor concentrarà la crema i més bona ens quedarà.

La podem fer amb aigua o sempre s'ha de fer servir brou?
Jo defenso que, si tenim productes de qualitat, podem fer la crema amb aigua mineral. De fet, l'aigua fa que s'expressin d'una manera molt pura els sabors de la crema que estem cuinant. És cert que, si hi afegim un brou, en potenciarem encara més el sabor, però aleshores correm el risc de confondre el gust primigeni de la recepta. 

Quina textura ha de tenir?
Ha de ser espessa, sedosa i cremosa. Si no teniu cap intolerància amb els lactis, és ideal afegir-hi, al final de tot, una mica de formatge ratllat, crema de llet, formatge fresc o mató.

Preparació

Preparació

  1. Per a la crema: en una olla, poseu-hi l'oli i sofregiu-hi el porro, net i tallat a rodelles d'1 cm, a foc mitjà, 10 min. Salpebreu-lo.
  2. Netegeu els xampinyons, peleu-los i talleu-los a quarts. Afegiu-los a l'olla i sofregiu-ho tot 5 min més, remenant-ho de tant en tant. 
  3. Incorporeu-hi l'albergínia, tallada a rodelles d'1 cm i amb la pela, i coeu-ho 5 min més. Reviseu-ne el punt de sal i pebre. 
  4. Aboqueu-hi l'aigua mineral, ben calenta, i, quan arrenqui el bull, deixeu-ho a foc mitjà 6 min.
  5. Aparteu l'olla del foc, afegiu-hi el mató i un xic de nou moscada ratllada i tritureu-ho tot amb un túrmix. Afineu-ne el punt de sal i pebre.
  6. Per als entrebancs: piqueu els ous, els festucs i els bastonets de pa. 
  7. Serviu la crema amb els entrebancs i un fil d'oli d'oliva verge extra.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 277

TERRINES. EL CLÀSSIC QUE TORNA

  • Plats del mes
  • Jo Baixas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto