Preparació
Preparació
- Talleu el llom a tires.
- Demaneu a un adult que us ajudi a saltar el llom, en un wok o una paella gran, amb un raig d’oli i a foc fort. De seguida estarà cuit. Salpebreu-lo i reserveu-lo.
- Peleu i talleu la ceba tendra i les pastanagues a làmines tan fines com pugueu. Si cal, demaneu ajuda per fer-ho. Si teniu una mandolina, us facilitarà molt la feina.
- Salteu la ceba i les pastanagues al wok, uns 5 min o fins que quedin ben cuites. Poseu-hi la col tallada i coeu-ho a foc mitjà. Si cal, afegiu-hi una mica més d’oli.
- Finalment, poseu-hi els xampinyons tallats. Coeu-ho fins que perdin l’aigua, uns 3 min.
- Aegiu-hi el llom.
- Poseu una olla gran amb aigua i una mica de sal i, quan arrenqui el bull, submergiu-hi els fideus. Seguiu les indicacions del paquet per bullir-los, però, normalment, són 5 min.
- Coleu els fideus i poseu-los al wok, amb un raig molt generós de salsa 'yakisoba'. Remeneu-los, afegiu-hi el sèsam i ja els podeu servir.
El consell
- Si no trobem salsa yakisoba feta, podem fabricar-ne a casa. Es tracta de barrejar dues cullerades de quètxup amb dues cullerades de sucre i dues de salsa de soja.
- En comptes de xampinyons, proveu de posar-hi xiitakes, que és el bolet típic d’aquests fideus!