Preparació
- Per a les hamburgueses: poseu la soja en remull 3h.Escorreu-la i poseu-la en una cassola amb aigua freda. Enceneu el foc i, quan comenci a bullir, compteu 35min a foc suau. Als darrers moments de cocció, saleu-ho i, finalment, escorreu-ho.
- En una paella, salteu la ceba tallada a la juliana, l’all picat i els xampinyons laminats. Quan siguin cuits, incorporeu-hi la kale picada. Salteu-la 3 min i reserveu-ho.
- Amb una picadora o un processador d’aliments, tritureu les pipes i reserveu-les. Tritureu la soja cuita amb la resta d’ingredients fins a formar una pasta (no ha de quedar massa fina).
- Formeu les hamburgueses (8 de mida petita o 4 de grosses) i coeu-les al forn, a 180 ºC, 5-10 min, fins que estiguin torradetes.
- Per a l’amanida: en un bol, mescleu la col llombarda, els espaguetis de pastanaga, la ruca i els cherries, i amaniu-ho amb oli d’oliva verge extra i sal.
- Si disposeu d’una carmanyola amb dos compartiments, en el més gran poseu les hamburgueses i, en l’altre, l’amanida.