Preparació
- Obriu els musclos al vapor: poseu-los en un cassó al foc amb mig got d’aigua, fins que s’obrin, refredeu-los i reserveu-los.
- En un cassó amb aigua bullent abundant, una mica de sal i un rajolí d’oli d’oliva, coeu la pasta 5-6 min, si es tracta de pasta fresca, o 16-18 min, si es tracta de pasta seca. Traieu-la de l’aigua i refredeu-la en un recipient amb aigua amb gel abundant.
- En una cassola, foneu la mantega i torreu el safrà lleugerament. Quan els pistils s’estovin, afegiu-hi la nata líquida i deixeu-ho coure fins que el volum es redueixi a la meitat.
- Afegiu-hi la pasta reservada, la carn dels musclos, una culleradeta de l’aigua de cocció dels musclos i un bon grapat de cibulet picat. Salpebreu-ho i serviu-ho. Opcionalment, ho podeu acompanyar amb daus de sípia saltats.
CONSELL
Els pistils de safrà es comercialitzen secs, i és recomanable escalfar-los lleugerament, al forn o a la mateixa paella on es couran, perquè desprenguin més aroma i sabor.