Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per fer la crema de calçots, poseu els caps dels escamarlans amb el brou de gallina i 8 calçots sencers. Deixeu-ho coure suaument uns 15 min. Traieu els caps dels escamarlans i afegiu-hi la pell de les tòfones.
  2. A banda, feu un roux amb 15 g de farina i 30 de mantega, o sigui, bateu-ho fins que la barreja arribi a tenir la consistència d’una beixamel lleugera. Passeu-ho per un triturador elèctric afegint-hi la resta de mantega (30 g).
  3. Lligueu la salsa de calçots amb la meitat d’aquesta massa. Agafeu 1 dl de la crema de calçots en una cassola i lligueu-la amb l’altra meitat de la massa per obtenir la consistència d’una beixamel espessa. Afegiu a aquesta beixamel les cues de 4 escamarlans saltats, els altres 8 calçots, la tòfona i els espàrrecs, tot tallat en daus de 8 mm.
  4. En el centre d’un quadrat de 15 x 15 cm de pasta de lasanya cuita disposeu dues culleres de crema de calçots i tanqueu les 4 puntes. Poseu els raviolis de cara avall en un plat fondo. Vesseu-hi la crema pel damunt. Obriu el ravioli i planteu-hi una cua d’escamarlà saltat, unes rodanxes de tòfona i, per decorar, una pinça d’escamarlà.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

12 jul

El préssec d'Ordal en tres tapes i tres vins

Coincidint amb la 15a edició del Mercat del Préssec d’Ordal, Albet i Noya organitza un maridatge...

18 jul

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

01-19 jul

L'arròs mariner, jornades gastronòmiques

Aquestes jornades gastronòmiques estaven previstes el passat mes de març, però la crisi sanitària...

16-26 jul

València Cuina Oberta

Visit València, reprèn la 22 edició de València Cuina Oberta, suspesa durant la crisi sanitària,...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto