Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La Júlia i la Montse, les blogueres de 'Kilòmetre0.cat', ho tenen clar. No volen que el llegat culinari de Blanes es perdi i ho defensen tant cuinant com pescant (la Montse n’és experta). Des de la cuina de la Montse, es veu el port de Blanes i la roca de sa Palomera, un marc ideal per cuinar un suquet mariner. El dia que Pep Nogué va visitar les dues blogueres, Montse Verdaguer i Júlia Navarro, tenien escórpora, i tots tres es van posar, ben decidits i divertits, a cuinar un guisat mariner deliciós amb aquest peix. A partir d’un fumet i amb el peix ben net (si pot ser, amb aigua de mar), el resultat va estar a l’altura dels millors suquets de la zona. Els secrets de l’èxit: l’experiència i una matèria de primera.

 

Preparació

  1. Demaneu a la peixateria que us netegin l’escórpora i en facin dos filets. Endueu-vos també el cap i l’espina.
  2. Per al fumet: en un bol, poseu l’espina amb aigua de mar i gel; deixeu-la 30 min.
  3. Talleu una ceba a trossos regulars de 2 cm.
  4. En una cassola, poseu oli abundant i, en fred, afegiu-hi la ceba. Quan comenci a quedar dauradeta, afegiu-hi un tomàquet ratllat, deixeu-ho coure, afegiu-hi el pebre, remeneu-ho i afegiu-hi l’espina. Enrossiu-la una mica i afegiu-hi l’aigua de mar i l’aigua. Deixeu-ho coure a foc fort 15 min.
  5. Per al suquet: renteu el peix i els caps amb aigua de mar. Talleu els filets de peix a trossos d’uns 4 cm i el cap per la meitat.
  6. Peleu les patates i trenqueu-les esqueixades.
  7. Talleu el pebrot: feu servir la part de la punta i feu-ne rodanxes. Reserveu-ho.
  8. En una cassola i oli abundant, afegiu-hi els alls i el tomàquet ratllat, deixeu-ho coure 2-3 min i traieu-ne una part de l’oli.
  9. Afegiu-hi les patates i coeu-ho uns minuts; afegiu-hi el pebrot i, quan sigui una mica cuit, el brou, a foc fort. Afegiu-hi el safrà, els trossos de peix i el cap, i coeu-ho 10 min. Uns minuts abans d’acabar, agafeu un parell de trossos de patata i, amb una mica de suquet, tritureu-ho. Afegiu-ho a la cassola. Ja ho teniu a punt per servir.

Els consells de Pep Nogué

En Pep recomana posar-hi un tomàquet (en lloc dels sis que hi posaven) i una mica de safrà, per donar un gust diferent al fumet.

Les Km0 saben que si fan servir una cassola catalana, necessitaran menys oli per coure el tomàquet i no caldrà retirar l’oli sobrant.

Les patates les posen esqueixades, no tallades, de manera que deixaran anar el midó, que ajudarà a espessir la salsa de la preparació.

Si voleu descobrir més receptes, consulteu l’apartat 'De la barca a la taula' del seu blog, on les dues cuineres elaboren plats amb peix pescat per elles mateixes.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

22 oct

Tallers gastronòmics de tardor al CC Sagrada Família

La temporada de tardor dels tallers del Centre Cívic Sagrada Família, de Barcelona, arriba carregada...

24 oct

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

01-30 oct

Jornades Gastronòmiques de la Vinyala

Òdena ofereix als  visitants la possibilitat de degustar els plats més típics de la zona amb...

03 oct - 15 nov

Cordevi 2020

Del 3 d'octubre al 15 de novembre, l’ajuntament de Tremp organitza CORDEVI, el festival gastronòmic...

Portada Cuina 243

PANS FÀCILS PER FER A CASA

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Pere Venturós

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto