Preparació
- En una olla, poseu l’aigua amb sal i el bicarbonat a bullir. Quan bulli, poseu-hi els tirabecs nets, 2 min.
- En un bol, poseu aigua i gel.
- Traieu els tirabecs de l’aigua bullent amb un escorredor i poseu-los dins el bol amb gel, per parar-ne la cocció i fixar la clorofil·la.
- En una paella, poseu un bon raig d’oli a foc mitjà, i aboqueu-hi les ametlles, els alls laminats, el bitxo, el gingebre i un xic de sal.
- Quan les ametlles i l’all es comencin a daurar, poseu-hi la llet d’ametlles i la soja. Deixeu-ho reduir una mica i feu servir aquesta crema per salsar els tirabecs.
- Acabeu-ho amb porradell i cerfull picat; també hi podeu posar pètals de flors fresques d’ametller, de prunera o de cirerer. Però, si no en teniu, uns pètals de calèndula també li escauen molt bé, a aquesta recepta.