Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Escaldeu els tomàquets en aigua bullent i refresqueu-los amb aigua i gel. Peleu-los i buideu-los d’aigua i de llavors, i poseu-los en un recipient coberts d’oli, amb el romaní, la farigola, el llorer, l’all, la sal i el pebre. Reserveu-ho.
  2. Per a l’emulsió verda: poseu a bullir el brou amb els espinacs, els espàrrecs verds trossejats i la sal. Reserveu quatre espàrrecs, per acabar el plat.
  3. Reserveu una mica del brou i passeu la verdura pel túrmix. Coleu-ho amb un tamís, per obtenir una crema verda fina. Afegiu-hi la lecitina de soja.
  4. Per a l’escuma de formatge de cabra: en un cassó, escalfeu la nata amb la sal i el pebre negre. Afegiu-hi la gelatina, prèviament hidratada en aigua freda. Barregeu-ho bé.
  5. Afegiu-hi el formatge de cabra i el formatge mascarpone i tritureu-ho amb l’ajuda del túrmix. Passeu-ho pel xinès, ompliu un sifó amb la barreja i poseu-hi dues càrregues de gas. Reserveu el sifó al bany maria (un cassó amb aigua), a uns 60 ºC.
  6. Al centre d’un plat fondo, poseu un tomàquet confitat, prèviament escorregut i assecat de l’excés d’oli.
  7. Ompliu-lo amb l’escuma de cabra temperada i poseu un espàrrec verd dret a l’interior del tomàquet. Afegiu l’emulsió verda passada pel túrmix, per emulsionar-la, al voltant dels tomàquets. Finalment, acabeu-ho amb els encenalls de pernil ibèric.

CONSELL
Podeu substituir l’escuma de formatge de cabra per una crema de formatge de qualitat ja preparada.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

01-30 oct

Jornades Gastronòmiques de la Vinyala

Òdena ofereix als  visitants la possibilitat de degustar els plats més típics de la zona amb...

31 oct

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

30 oct - 01 nov

Festa del Vi de la Terra Alta

La Festa del Vi de la Terra Alta se celebrarà un any més, tot i els canvis provocats per la crisi sanitària...

02 nov

Tallers gastronòmics de tardor al CC Sagrada Família

La temporada de tardor dels tallers del Centre Cívic Sagrada Família, de Barcelona, arriba carregada...

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto