Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

Preparació

  1. Bulliu la col en un cassó o coeu-la al microones. Si opteu per aquest segon mètode, simplement talleu-la a tires i poseu-la en un recipient ben tapat. Coeu-la 2 min, a potència màxima. Reserveu-la.
  2. Amb les patates, podeu fer el mateix. Si les voleu coure al microones, peleu-les, talleu-les a daus i poseu-les al recipient. Afegiu-hi un gotet d’aigua i tapeu-ho bé. Coeu-ho 5 min i reserveu-ho.
  3. Demaneu ajuda a un adult per coure el bacó, tallat menut, en una paella, a foc mitjà, amb una mica d’oli d’oliva.
  4. Retireu el bacó i aprofiteu la paella per saltar-hi els bolets, ben nets i tallats a dauets. Poseu-hi un raig d’oli i coeu-los, a foc mitjà, fins que perdin l’aigua. Reserveu-los.
  5. Poseu oli d’oliva a la paella, espereu que s’escalfi i afegiu-hi la patata aixafada, el bacó i la col.
  6. Amb una forquilla de fusta, aneu amalgamant la patata i la col.
  7. Quan ja sigui una massa homogènia, afegiu-hi els bolets i una mica de sal.
  8. Només us queda fer la forma de petites truites i servir-ho immediatament.

El consell

  • Aquest trinxat també queda molt bo si el prepareu amb moniato. Per fer-ho, només heu de coure els moniatos al microones. Depenent de la mida, els tindreu a punt en uns 5 min.
  • Per preparar aquest trinxat podeu fer servir tant bolets frescos com congelats o en conserva.
  • Podeu fer una versió més ràpida i senzilla posant-hi només 2 patates, 1 botifarra negra, 1 ceba, 2 grans d’all i una barreja de bolets.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

18 jul

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

01-19 jul

L'arròs mariner, jornades gastronòmiques

Aquestes jornades gastronòmiques estaven previstes el passat mes de març, però la crisi sanitària...

19 jul

El préssec d'Ordal en tres tapes i tres vins

Coincidint amb la 15a edició del Mercat del Préssec d’Ordal, Albet i Noya organitza un maridatge...

16-26 jul

València Cuina Oberta

Visit València, reprèn la 22 edició de València Cuina Oberta, suspesa durant la crisi sanitària,...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto