El 'wonton' és una massa molt fina i farcida molt comú en la gastronomia de la Xina. L'equivalent als raviolis italians. Habitualment es consumeix fregida o en sopes i es farceix amb carn picada de porc, gambes, gingebre, ceba, salsa de soja i oli de sèsam. Nosaltres us proposem una versió més 'veggie', amb espinacs i carxofes.
Preparació
- Barregeu els ingredients de la pasta wonton i pasteu-los fins a formar una bola ben llisa i homogènia; deixeu-la reposar 30 minuts a la nevera, tapada amb drap de cuina.
- Sobre una superfície enfarinada, estireu la massa amb un corró i feu-ne tires molt fines; talleu el wontons quadrats de la mida que vulgueu.
- Reserveu-los tapats amb un drap net.
- Per al farciment: renteu els espinacs i escaldeu-los en aigua bullent, refredeu-los i escorreu-los bé. Tot seguit, piqueu-los.
- Peleu i piqueu els alls i la ceba, i barregeu-los amb els espinacs i el formatge fresc.
- Escorreu les carxofes i piqueu-los molt fines; afegiu-les al farciment.
- Afegiu-hi el parmesà ratllat i oli d'oliva, salpebreu-ho i barregeu-ho bé.
- Poseu una cullerada de farciment sobre cada peça de pasta, pinteu-ne les vores i tanqueu-les donant-los la forma característica.
- Fregiu els wontons farcits en oli de gira-sol, a 180 ºC, fins que es daurin i quedin cruixents. Retireu-los del foc i escorreu-los.
- Serviu-los acabats de fer amb una salsa de xili agredolça. Opcionalment, escampeu-hi per sobre llavors de sèsam blanc i negre.