Troba la teva recepta

Dimecres passat vam tenir la cita de cuina mensual amb els companys de feina, que en aquesta ocasió vam dedicar als carquinyolis i a la pasta fil·lo. Després d’haver-nos saltat la cita d’abril per temes d’agenda, la cita de maig va tenir recepta doble.

Per començar, vam fer una versió dels clàssics carquinyolis substituint l’ametlla per festucs, una idea que em voltava pel cap des de l’última classe bloguera al Caprabo. La Mireia Carbó ens va ensenyar a fer els típics carquinyolis, i entre nosaltres va sorgir la idea de versionar-los amb els festucs. I queden boníssims, us aconsello que ho proveu!

Després dels carquinyolis ens vam dedicar als misteris de la pasta fil·lo, fent farcellets de diferents farcits: cabell d’àngel i llardons, mató i codony, plàtan i xocolata… Tots van quedar molt bons, i amb tanta varietat n’hi va haver a gust de tothom. Novament vam passar una tarda ben entretinguda compartint l’afició per la cuina i creant bon ambient entre els companys de feina.

Preparació

  1. Poseu els festucs en remull.
  2. Bateu l’ou amb el sucre i la ratlladura de llimona. Incorporeu-hi la farina amb el llevat i barregeu-ho bé. Afegiu-hi els festucs (mal escorreguts) i barregeu-ho.
  3. Amb la massa feu dues barres llargues i coure-les al forn a 180 ºC uns 15 min.
  4. Traieu la plata del forn, talleu els carquinyols al biaix i torneu-los a posar al forn uns 5 min més, fins que agafin color.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 gen

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

20 gen

Festa de l’Oli i l’Oliva 2019

Al gener, Ullastrell celebra una festa amb tota mena d’activitats al voltant del món de l’oli...

20 gen

Fira del Fesol 2019

A Catalunya, per Sant Antoni se celebren moltes fires, i una de les més destacades és la de Santa Pau,...

18-21 gen

Fira de l’Oli i les Garrigues 2019

Les Borges Blanques és la capital de l’oli de Catalunya i, des de fa 55 anys, s’hi celebra la...

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto