Troba la teva recepta

Dimecres passat vam tenir la cita de cuina mensual amb els companys de feina, que en aquesta ocasió vam dedicar als carquinyolis i a la pasta fil·lo. Després d’haver-nos saltat la cita d’abril per temes d’agenda, la cita de maig va tenir recepta doble.

Per començar, vam fer una versió dels clàssics carquinyolis substituint l’ametlla per festucs, una idea que em voltava pel cap des de l’última classe bloguera al Caprabo. La Mireia Carbó ens va ensenyar a fer els típics carquinyolis, i entre nosaltres va sorgir la idea de versionar-los amb els festucs. I queden boníssims, us aconsello que ho proveu!

Després dels carquinyolis ens vam dedicar als misteris de la pasta fil·lo, fent farcellets de diferents farcits: cabell d’àngel i llardons, mató i codony, plàtan i xocolata… Tots van quedar molt bons, i amb tanta varietat n’hi va haver a gust de tothom. Novament vam passar una tarda ben entretinguda compartint l’afició per la cuina i creant bon ambient entre els companys de feina.

Preparació

  1. Poseu els festucs en remull.
  2. Bateu l’ou amb el sucre i la ratlladura de llimona. Incorporeu-hi la farina amb el llevat i barregeu-ho bé. Afegiu-hi els festucs (mal escorreguts) i barregeu-ho.
  3. Amb la massa feu dues barres llargues i coure-les al forn a 180 ºC uns 15 min.
  4. Traieu la plata del forn, talleu els carquinyols al biaix i torneu-los a posar al forn uns 5 min més, fins que agafin color.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

08-24 mar

7è Encarxofa't

A Cambrils, al març, ens conviden a assaborir les seves carxofes, un producte de l’horta cambrilenca...

24 mar

Fira del Cítric de Xerta

Des de 2009 les poblacions de la comarca del Baix Ebre, un territori amb llarga tradició de cultiu d’arbres...

14-24 mar

2n Festival Gastronòmic Passeig de Gourmets

Del 14 al 24 de març, Passeig de Gourmets obre les portes als 18 restaurants que participen en la segona edició...

26 mar

Taller sobre els fonaments de la cuina: els llegums

Parlareu de l'àmplia varietat de llegums que tenim al nostre abast a l'hora de comprar i cuinar. Us Explicaran...

Portada CUINA 225

COM A CASA! POSEM COPENHAGUEN A TAULA

  • Celebrem els 18 anys del CUINA!
  • Una arrosseria bistronòmica (i més)

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto