Us proposem una recepta de pastís de pastanaga totalment vegana i per llepar-se'n els dits.
Preparació
- Per a la base: peleu i ratlleu les pastanagues i les pomes. Trossegeu les nous.
- En un bol, barregeu tots els productes secs (farina, sucre, bicarbonat, llevat, canyella, nou moscada i sal).
- Afegiu-hi el suc i la pela ratllada de la llimona, el iogurt, l'oli, les pomes i pastanagues ratllades i les nous trencades.
- Barregueu-ho amb unes varetes fins que estigui tot ben integrat. Folreu un motlle rodó amb paper de forn i aboqueu-hi la massa.
- Coeu-ho al forn 45 min, a 170 ºC, fins que en introduir-hi una agulla aquesta surti neta.
- Retireu-ho del forn i deixeu-ho refredar abans de desemmotllar-ho.
- Per a la crema de coco: en un cassó, porteu a ebullició la llet amb l'agave i la Maizena, sense deixar de remenar-ho. Retireu-ho i, un cop fred, reserveu-ho en una mànega pastissera.
- Per a la salsa de taronja: en un cassó, diluïu la Maizena amb el suc de taronja i el sucre. Porteu-ho a ebullició. Al final, afegiu-hi la pela ratllada de la taronja i l'oli de coco. Retireu-ho del foc.
- Muntatge: talleu el pastís en tres parts, farciu-les i cobriu-ho amb la crema de coco. Acabeu-ho amb la salsa de taronja.