Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

Preparació

  1. Unteu un motlle de parets baixes que pugui anar al forn amb mantega. Van molt bé els que són del tipus Pyrex, una mena de vidre que resisteix molt bé les temperatures altes. Ensucreu-lo.
  2. Espinyoleu les cireres i talleu-les en dues parts. A les botigues d’estris de cuina, venen uns estris que van molt bé per treure els pinyols de les cireres.
  3. Bateu tots els ingredients, menys les cireres, i aboqueu-ho al motlle.
  4. Coroneu-ho amb les cireres.
  5. Demaneu ajuda a un adult per enfornar el pastís 45 min, a 180 ºC.
  6. Quan estigui a punt, deixeu-lo refredar i mengeu-vos-el fred.

El consell

  • Els pastissos de fruita són boníssims i molt fàcils de fer. Si voleu, podeu fer servir aquesta mateixa recepta però canviar les cireres per una altra fruita. Proveu-ho amb préssec, poma, plàtan, maduixes... Simplement, hi haureu de posar la fruita tallada a làmines.
  • Si voleu fer aquesta recepta d’una manera molt més fàcil, feu servir el microones. En aquest cas, heu de triar motlles més petits (mai metàl·lics!), individuals. Poseu-los a coure 5 min, a mitja potència. Sobretot, en treure els motlles, recordeu protegir-vos les mans amb uns agafadors, perquè cremen molt!
  • Prepareu aquest pastís per postres quan tingueu una celebració especial. A l’hora de servir-lo, poseu al plat un trosset de 'clafoutis' acompanyat d’una bola de gelat de vainilla. Segur que als convidats els encanta!
  • Aquest tipus de pastís de cirera és molt típic a França, i es coneix amb el nom de 'clafoutis'.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

30 gen

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada Cuina 246

SOPES!

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Albert Boronat Miró

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 49,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto