Preparació
- Escaliveu els tomacons i les cebes a la brasa (si no teniu brasa, feu-ho al forn) i reserveu-los amb oli d'oliva DO Siurana.
- En una paella, salteu amb molta cura i breument els fesols amb oli DO Siurana i reserveu-los.
- En una cassola amb una mica d'oli d'oliva daureu la llonganissa tallada a trossos d'uns 5 g i les sepionetes. Afegiu-hi el brou de carn i reduïu-lo. Afegiu-hi els tomacons escalivats sense pela i una mica aixafats i la ceba escalivada tallada a la juliana. Salpebreu-ho al gust i deixeu-ho una estona a foc baix fins que veieu que el tomacó i el brou estan ben fusionats.
- Apagueu el foc, afegiu-hi els fesols i rectifiqueu-ho de sal i pebre.
- Talleu els pans IGP Pa de Pagès Català per la meitat i traieu-ne la molla amb un ganivet, procurant que surti tota sencera. Quan tingueu la clotxa (el pa buit a mode de recipient o carmanyola), passeu-la per la brasa o escalfeu-la al forn a 200 °C. Farciu les clotxes amb el mar i muntanya que teniu a la cassola i tapeu-la amb la molla de pa que ha sobrat.