Consells de cuina La Vanguardia

Us presento una crema de xocolata avalada per 110 anys d’història que farà les delícies dels amants de l’autèntica xocolata.

La pastisseria Baylina, situada al passeig de Sant Joan de Barcelona, és un local amb molta història. Fundada el 1899, ha anat passant de generació en generació fins avui, que celebra els 110 anys d’història amb la quarta generació familiar. Per celebrar aquesta efemèride, la pastisseria regala als clients unes postals amb les receptes antigues anotades a mà pel mestre fundador de la botiga, unes postals evocadores de temps passats on les mesures, els ingredients i l’ortografia eren ben diferents…

Aquesta crema de xocolata és una de les receptes que regalen amb les postals. Amb una textura finíssima i un gust de xocolata potent, l’hem degustat de totes les maneres possibles: en cassoletes, en lioneses, en copa, en pasta de full… però com més ens ha agradat és acompanyant uns crackers salats d’arròs inflat i cacauets: la combinació de la xocolata, la sal i els cacauets resulta extraordinària, mentre que el cruixent de la galeta ressalta la fina textura de la crema…

Preparació

  1. Bulliu 200 cl de llet amb el sucre, la mantega i la vainilla que haureu rascat de la beina. En un pot a part, barregeu la Maizena amb 50 cl de llet i escaldeu-la amb la resta.
  2. Quan tot estigui ben barrejat, afegiu-hi la cobertura de xocolata. Remeneu-ho fins a tenir-ho ben cremós i lluent. Deixeu refredar la crema i guardeu-la a la nevera fins a l'hora de servir-la.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 mai

Taller de cuina amb algues

Les algues són una font excepcional d'oligoelements, vitamines i minerals que ens ajuden a depurar l'organisme....

24 mai

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

24 mai

Cicle de Sopars 'El mar va a la muntanya'

El Museu Marítim de Barcelona acull 'El mar va a la muntanya', un nou cicle gastronòmic per posar en...

25 mai

Gastronomy & Music

El festival 'Gastronomy & Music' ofereix un punt de trobada entre talent culinari i musical: per una banda,...

Portada 215 Neta

MÉS SANS QUE MAI! IDEES SALUDABLES PER MENJAR MILLOR

  • Sí, és ràpid i saludable!
  • Un menú de punta a punta del termòmetre

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto