Preparació
- Traieu la base dels espàrrecs i escaldeu-los uns segons, en aigua salada abundant i bullent. Refresqueu-los. Trossegeu els espàrrecs.
- Netegeu el porro i piqueu-lo amb l’all. Sofregiu-ho amb unes gotes d’oli d’oliva i, quan comenci a daurar-se, afegiu-hi els espàrrecs trossejats.
- Salpebreu-ho i continueu la cocció durant 5-7 min, mulleu-ho amb el vi i, passats 2 min, incorporeu-hi el brou de verdures. Quan comenci a bullir el brou, deixeu-ho coure 10 min i tritureu-ho amb una batedora. Afegiu-hi la nata i deixeu que arrenqui el bull. Torneu-ho a triturar. Rectifiqueu-ne el punt de sal i coleu-ho per un colador xinès. Refredeu-ho.
- Talleu els tomàquets secs a daus.
- Serviu la crema d’espàrrecs amb els tomàquets secs i unes gotes d’oli d’oliva verge extra.