Troba la teva recepta

Preparació

  1. Per a la pinya: peleu-la procurant que no li quedin ulls (la part negra que queda quan la pelem). Elimineu-ne el cor (la part central, que és més estellosa) i talleu-la a làmines de 0,5 cm de gruix. Feu-ne trossos de 0,5 cm i reserveu-la.
  2. Feu un almívar: poseu a coure l’aigua amb el sucre. Obriu el canonet de vainilla per la meitat. Rasqueu-ne les llavors i poseu-ho tot al recipient de l’almívar. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi els dos grans de pebre negre i la pinya.
  3. Deixeu-ho coure a foc lent, 1 h. Escumeu el líquid de cocció de tant en tant. Quan la pinya estigui cuita, escorreu-la i reserveu-la.
  4. Per a la massa: en un cassó, poseu a escalfar la mantega, a foc lent. Quan estigui desfeta, afegiu-hi la farina i deixeu-la coure 7-10 min, perquè es cogui i es faci digerible. Remeneu-la sovint, perquè no s’enganxi i no agafi color.
  5. Escalfeu la llet de coco amb el sucre, la pinya i, opcionalment, la pela de llima. Incorporeu-ho a la barreja de mantega i farina, amb un batedor. Feu-ho coure fins que arrenqui el bull i comenci a agafar cos.
  6. Retireu el cassó del foc i decanteu la massa en una safata coberta amb paper film. Tapeu-la amb més paper, que toqui la massa, perquè no s’hi faci una crosta, en contacte amb l’aire. Deixeu-la refredar fins que estigui dura.
  7. Amb l’ajut d’un parell de culleres mullades amb aigua, perquè la massa no s’hi enganxi, feu-ne quenelles (la típica forma ovalada de les croquetes). Arrebosseu-les amb el coco ratllat.
  8. Guardeu les croquetes a la nevera fins al moment de servir-les.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 jul

VIII Tasta la Fresca!

Hostaleria de Lleida posa en marxa una nova edició del Tasta la Fresca!, unes jornades gastronòmiques...

20 jul

XIV Mercat del Préssec d'Ordal

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar a la plaça de Subirats una nova edició del Mercat del Préssec...

20 jul

Aplec del Romesco

Cada tercer dissabte de juliol, la plaça Major d'aquest municipi de la Conca de Barberà s'omple de gom...

20 jul

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

gambes 229

SUPER GAMBES. LES ESTRELLES DEL MARISC ESTIUENC

  • Horitzó terrasses
  • La cuina catalana que es reivindica

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto