Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per a la pinya: peleu-la procurant que no li quedin ulls (la part negra que queda quan la pelem). Elimineu-ne el cor (la part central, que és més estellosa) i talleu-la a làmines de 0,5 cm de gruix. Feu-ne trossos de 0,5 cm i reserveu-la.
  2. Feu un almívar: poseu a coure l’aigua amb el sucre. Obriu el canonet de vainilla per la meitat. Rasqueu-ne les llavors i poseu-ho tot al recipient de l’almívar. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi els dos grans de pebre negre i la pinya.
  3. Deixeu-ho coure a foc lent, 1 h. Escumeu el líquid de cocció de tant en tant. Quan la pinya estigui cuita, escorreu-la i reserveu-la.
  4. Per a la massa: en un cassó, poseu a escalfar la mantega, a foc lent. Quan estigui desfeta, afegiu-hi la farina i deixeu-la coure 7-10 min, perquè es cogui i es faci digerible. Remeneu-la sovint, perquè no s’enganxi i no agafi color.
  5. Escalfeu la llet de coco amb el sucre, la pinya i, opcionalment, la pela de llima. Incorporeu-ho a la barreja de mantega i farina, amb un batedor. Feu-ho coure fins que arrenqui el bull i comenci a agafar cos.
  6. Retireu el cassó del foc i decanteu la massa en una safata coberta amb paper film. Tapeu-la amb més paper, que toqui la massa, perquè no s’hi faci una crosta, en contacte amb l’aire. Deixeu-la refredar fins que estigui dura.
  7. Amb l’ajut d’un parell de culleres mullades amb aigua, perquè la massa no s’hi enganxi, feu-ne quenelles (la típica forma ovalada de les croquetes). Arrebosseu-les amb el coco ratllat.
  8. Guardeu les croquetes a la nevera fins al moment de servir-les.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

11 jul

Nits de pel·lícula entre vinyes

Jean Leon presenta Nits de Pel·lícula entre Vinyes, dues vetllades inoblidables on cinema, gastronomia...

12 jul

El préssec d'Ordal en tres tapes i tres vins

Coincidint amb la 15a edició del Mercat del Préssec d’Ordal, Albet i Noya organitza un maridatge...

18 jul

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

01-19 jul

L'arròs mariner, jornades gastronòmiques

Aquestes jornades gastronòmiques estaven previstes el passat mes de març, però la crisi sanitària...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto