Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per a la samfaina: talleu les verdures a dauets. Poseu la ceba en una cassola amb oli d’oliva i coeu-la fins que sigui transparent. Afegiu-hi l’all, els pebrots, el tomàquet, l’albergínia i el carbassó, per aquest ordre, i deixant que cada verdura es comenci a coure abans d’afegir-hi la següent. Saleu-ho i confiteu-ho tot junt. Aparteu la cassola del foc.
  2. Per a la fideuada: repartiu els fideus en una safata apta per al forn i unteu-los amb oli d’oliva. Coeu-los a 170 ºC, 20 min. Remeneu-los amb una cullera cada 5 min, perquè quedin tots ben daurats. Quan els fideus estiguin daurats, traieu-los del forn i escorreu-los. Reserveu-los.
  3. Talleu els calamars i les salsitxes a trossos i netegeu els musclos. Poseu oli en una paella i salteu-hi els calamars i les salsitxes.
  4. Poseu els fideus, els calamars i les salsitxes a la cassola de la samfaina i cobriu-los amb el brou. Poseu la cassola al foc i deixeu que arrenqui el bull. Passats 4 min, afegiu-hi els musclos. Retireu la cassola del foc i enforneu-la 8 min a 170 ºC. Si cal, afegiu-hi més brou.
  5. Per a l’allioli de julivert: peleu l’all, talleu-lo per la meitat i traieu-ne el germen. Poseu-lo en un got amb els rovells, un raig de suc de llimona i el julivert, i tritureu-ho. Saleu-ho i aneu-hi afegint l’oli a poc a poc, sense deixar de triturar, perquè emulsioni.
  6. Serviu la fideuada acabada de sortir del forn amb l’allioli de julivert per sobre.


 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada CUINA 275

EL NADAL A LES TEVES MANS

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Francesc Fortí i Francina Suriñach

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto