Preparació
- Per a la samfaina: talleu les verdures a dauets. Poseu la ceba en una cassola amb oli d’oliva i coeu-la fins que sigui transparent. Afegiu-hi l’all, els pebrots, el tomàquet, l’albergínia i el carbassó, per aquest ordre, i deixant que cada verdura es comenci a coure abans d’afegir-hi la següent. Saleu-ho i confiteu-ho tot junt. Aparteu la cassola del foc.
- Per a la fideuada: repartiu els fideus en una safata apta per al forn i unteu-los amb oli d’oliva. Coeu-los a 170 ºC, 20 min. Remeneu-los amb una cullera cada 5 min, perquè quedin tots ben daurats. Quan els fideus estiguin daurats, traieu-los del forn i escorreu-los. Reserveu-los.
- Talleu els calamars i les salsitxes a trossos i netegeu els musclos. Poseu oli en una paella i salteu-hi els calamars i les salsitxes.
- Poseu els fideus, els calamars i les salsitxes a la cassola de la samfaina i cobriu-los amb el brou. Poseu la cassola al foc i deixeu que arrenqui el bull. Passats 4 min, afegiu-hi els musclos. Retireu la cassola del foc i enforneu-la 8 min a 170 ºC. Si cal, afegiu-hi més brou.
- Per a l’allioli de julivert: peleu l’all, talleu-lo per la meitat i traieu-ne el germen. Poseu-lo en un got amb els rovells, un raig de suc de llimona i el julivert, i tritureu-ho. Saleu-ho i aneu-hi afegint l’oli a poc a poc, sense deixar de triturar, perquè emulsioni.
- Serviu la fideuada acabada de sortir del forn amb l’allioli de julivert per sobre.