Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per a la samfaina: talleu les verdures a dauets. Poseu la ceba en una cassola amb oli d’oliva i coeu-la fins que sigui transparent. Afegiu-hi l’all, els pebrots, el tomàquet, l’albergínia i el carbassó, per aquest ordre, i deixant que cada verdura es comenci a coure abans d’afegir-hi la següent. Saleu-ho i confiteu-ho tot junt. Aparteu la cassola del foc.
  2. Per a la fideuada: repartiu els fideus en una safata apta per al forn i unteu-los amb oli d’oliva. Coeu-los a 170 ºC, 20 min. Remeneu-los amb una cullera cada 5 min, perquè quedin tots ben daurats. Quan els fideus estiguin daurats, traieu-los del forn i escorreu-los. Reserveu-los.
  3. Talleu els calamars i les salsitxes a trossos i netegeu els musclos. Poseu oli en una paella i salteu-hi els calamars i les salsitxes.
  4. Poseu els fideus, els calamars i les salsitxes a la cassola de la samfaina i cobriu-los amb el brou. Poseu la cassola al foc i deixeu que arrenqui el bull. Passats 4 min, afegiu-hi els musclos. Retireu la cassola del foc i enforneu-la 8 min a 170 ºC. Si cal, afegiu-hi més brou.
  5. Per a l’allioli de julivert: peleu l’all, talleu-lo per la meitat i traieu-ne el germen. Poseu-lo en un got amb els rovells, un raig de suc de llimona i el julivert, i tritureu-ho. Saleu-ho i aneu-hi afegint l’oli a poc a poc, sense deixar de triturar, perquè emulsioni.
  6. Serviu la fideuada acabada de sortir del forn amb l’allioli de julivert per sobre.


 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: