Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

Preparació

  1. Per a la massa: en un bol, amb la punta dels dits, fregueu la farina i el llevat amb la mantega freda, tallada a daus, fins a aconseguir una textura com si fos sorra. Afegiu-hi el sucre i torneu a barrejar-ho. Poseu-hi l’ou batut i ho pastem fins a aconseguir una massa homogènia.
  2. Engreixeu i enfarineu un motlle de parets baixes.
  3. Enfarineu una mica la taula de treball i, amb l’ajuda d’un corró, estireu-hi la massa de manera que quedi un gruix que serveixi com a base d’un pastís.
  4. Poseu la massa sobre el motlle. Premeu les vores perquè quedi amb forma de cassoleta. Punxeu la massa amb una forquilla, tapeu-la amb paper de forn i cobriu-la amb cigrons crus. Demaneu ajuda a un adult per enfornar-ho uns 15 min, a 180 ºC.
  5. Per al farcit: amb el túrmix, bateu la resta d’ingredients: el mató, la nata líquida i el sucre. Talleu ben fines les fulles de menta i afegiu-les, sense triturar, a la barreja.
  6. Demaneu a un adult que us ajudi a treure la massa del forn. Amb molta cura de no cremar-vos, traieu els cigrons i el paper de forn.
  7. Aboqueu el farcit sobre la base cuita i coeu-ho al forn, a 150 ºC, 1 h.

El consell

  • A l’hora de servir el flaó, si voleu, podeu empolsar-lo amb una mica de sucre en pols i decorar-lo amb fulletes de menta. També quedarà molt bo si hi poseu melmelada per sobre.
  • El flaó són les postres típiques d’Eivissa. Allà, sempre el fan amb menta, que li dóna un toc molt fresc. De tota manera, si no en trobeu, no passa res. També podeu acabar-ho amb dauets de poma cuita o amb trossets de taronja o mandarina.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

18 jul

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

01-19 jul

L'arròs mariner, jornades gastronòmiques

Aquestes jornades gastronòmiques estaven previstes el passat mes de març, però la crisi sanitària...

19 jul

El préssec d'Ordal en tres tapes i tres vins

Coincidint amb la 15a edició del Mercat del Préssec d’Ordal, Albet i Noya organitza un maridatge...

16-26 jul

València Cuina Oberta

Visit València, reprèn la 22 edició de València Cuina Oberta, suspesa durant la crisi sanitària,...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto