Preparació
- Per a la crema: feu bullir la nata amb el safrà, deixeu-la en infusió 30 min. Blanquegeu (barregeu i remeneu fins que quedin blancs) el sucre i els rovells. Remulleu la gelatina en aigua freda.
- Incorporeu a la nata en infusió els rovells blanquejats, poseu-ho a coure fins que tingui consistència de crema; al final, afegiu-hi la gelatina ben escorreguda. Reserveu-ho tapat en un bol. Quan sigui fred, guardeu-ho a la nevera.
- Per a la galeta: barregeu els ingredients i deixeu-los reposar a la nevera.
- Prepareu boletes i poseu-les damunt d’un silpat, coeu-les al forn a 180 ºC fins que s’estirin i agafin color. Traieu-les i deixeu-les reposar.
- Per al gelat: infusioneu la vainilla amb la nata i el sucre, deixeu-la reposar. Munteu la nata. Poseu-la dins un motlle quadrat i congeleu-la.
- Per a la gelatina: bulliu els ingredients i estireu-ho damunt de plaques. Feu làmines fines i transparents. A sobre, poseu-hi flors de caputxina. Al damunt del plat estireu una llàgrima del cremós, amb uns brins de safrà per sobre. Munteu piles amb galeta, flors i làmines de gelatina (feu-ne tres capes). Poseu-les intercalades l’una damunt de l’altra, amb talls de gelat de nata entremig.