Troba la teva recepta

Aquesta és la meva participació al HEMC-17 del mes de desembre, dedicat als fruits secs. Delokos, l’amfitrió d’aquest mes del HEMC, ha triat un ingredient excel·lent i gairebé imprescindible per a l’elaboració de postres: els fruits secs. D’altra banda, aquest ingredient s’escau perfectament a l’època nadalenca i al fred de l’hivern…

Aquestes pastes dolces estan inspirades en una recepta de l’escola de pastisseria Aula Chocovic, especialitzada en xocolata, que ofereix cursos de cuina d’alt nivell, amb professors de renom internacional. La base original es fa amb una massa de croissant, que es pasta i es plega d’una forma especial. Com que l’elaboració d’aquesta massa és molt complicada i només apta per a professionals, jo he utilitzat una pasta de full que he tallat amb la mateixa forma que la indicada a la recepta. El farcit de fruits secs que porten les gotes és idèntic que l’original. Amb les quantitats indicades a la recepta original surten unes 10 gotes de la mida d’una pasta d’esmorzar individual (tipus croissant mitjanet). Jo n’he fet la meitat de quantitat.

El resultat és una pasta dolça ideal per menjar per esmorzar, amb un gust molt semblant al de les típiques pastes de rebosteria fetes amb pasta de full i cobertes de fruits secs. Aquestes tenen, a més, un gust deliciós de mel.

Preparació

  1. Bulliu la mel, el sucre i la nata. Afegiu-hi els fruits secs i coeu-ho durant 3 min. Deixeu-ho refredar i reserveu-ho a la nevera.
  2. Talleu la pasta de full en 5 trossos en forma de gota d’aigua. Poseu-los en una plata de forn coberta de paper de forn, pinteu-los d’ou batut i punxeu el centre de la gota per tal que no pugi la massa.
  3. Poseu una cullerada del farcit de fruits secs a sobre de cada pasta i coeu-ho 15 min a 200 ºC, amb el forn preescalfat. Deixeu-ho refredar i decoreu la punta de la gota amb sucre en pols.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 feb

Taller sobre els colors de l'obento, la carmanyola japonesa

L’obento és la carmanyola japonesa per excel·lència. La seva elaboració és força...

11-24 feb

Jornades Gastronòmiques de la Galera de Cambrils 2019

Aquest febrer, Cambrils dóna el tret de sortida a un calendari ple d’activitats gastronòmiques...

23-24 feb

Fira de la Mel 2019

A l’edat mitjana, Crespià era un dels productors de mel principals del país i ja s’hi celebrava...

23-24 feb

Fira de l’Aixada 2019

Manresa es mobilitza cada any en record d’un miracle que, a mitjan segle XIV, va salvar la població...

Portada 224

RECEPTES AMB PASTANAGA, L'HORTALISSA MÉS VISTOSA

  • Deu àpats modernistes
  • Elogi de la cuina reposada

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto