Troba la teva recepta

Aquesta és la meva participació al HEMC-17 del mes de desembre, dedicat als fruits secs. Delokos, l’amfitrió d’aquest mes del HEMC, ha triat un ingredient excel·lent i gairebé imprescindible per a l’elaboració de postres: els fruits secs. D’altra banda, aquest ingredient s’escau perfectament a l’època nadalenca i al fred de l’hivern…

Aquestes pastes dolces estan inspirades en una recepta de l’escola de pastisseria Aula Chocovic, especialitzada en xocolata, que ofereix cursos de cuina d’alt nivell, amb professors de renom internacional. La base original es fa amb una massa de croissant, que es pasta i es plega d’una forma especial. Com que l’elaboració d’aquesta massa és molt complicada i només apta per a professionals, jo he utilitzat una pasta de full que he tallat amb la mateixa forma que la indicada a la recepta. El farcit de fruits secs que porten les gotes és idèntic que l’original. Amb les quantitats indicades a la recepta original surten unes 10 gotes de la mida d’una pasta d’esmorzar individual (tipus croissant mitjanet). Jo n’he fet la meitat de quantitat.

El resultat és una pasta dolça ideal per menjar per esmorzar, amb un gust molt semblant al de les típiques pastes de rebosteria fetes amb pasta de full i cobertes de fruits secs. Aquestes tenen, a més, un gust deliciós de mel.

Preparació

  1. Bulliu la mel, el sucre i la nata. Afegiu-hi els fruits secs i coeu-ho durant 3 min. Deixeu-ho refredar i reserveu-ho a la nevera.
  2. Talleu la pasta de full en 5 trossos en forma de gota d’aigua. Poseu-los en una plata de forn coberta de paper de forn, pinteu-los d’ou batut i punxeu el centre de la gota per tal que no pugi la massa.
  3. Poseu una cullerada del farcit de fruits secs a sobre de cada pasta i coeu-ho 15 min a 200 ºC, amb el forn preescalfat. Deixeu-ho refredar i decoreu la punta de la gota amb sucre en pols.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 oct

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

29 set - 20 oct

Oktoberfest 2018

Entre el 29 de setembre i el 20 d'octubre, Calella s'omplirà de música, diversió i una oferta gastronòmica...

20 oct

Enotast. Preparem la Castanyada

Passa un matí de dissabte diferent aprenent a apreciar els productes amb DO d’Alella. Els adults podran...

20 oct

Tast de vins i recital de poesia

El restaurant Robert de Nola, a Caldes de Montbui, organitza un tast de vins acompanyat de productes de proximitat...

Portada Cuina 220

CARBASSA: MOLT MÉS PODEROSA DEL QUE US IMAGINÀVEU!

  • Caçar bolets fora del bosc
  • Una mirada pròpia de la cuina de muntanya

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto