Preparació
- Per a la pasta: barregeu la farina amb els rovells i un polsim de sal fins aconseguir una massa llisa i homogènia. Cobriu-la amb un drap i deixeu-la reposar 30 min. Després, estireu la pasta amb l’ajuda d’una màquina fins aconseguir làmines molt fines.
- Per al farcit de la pasta: separeu la flor dels carbassons i talleu-los a rodanxes fines. Talleu també el porro i la pastanaga a tires fines. En una paella poseu la mantega i una mica d’oli amb el porro i la pastanaga, i tireu-hi sal. A banda, salteu el carbassó amb sal i pebre i escaldeu les flors 30 s.
- Bulliu la pasta a quadres de 7 x 7 cm 3 a 4 min en aigua i sal. Escorreu-la i poseu-la sobre un drap perquè absorbeixi la humitat.
- Poseu la primera capa de pasta al plat i, a sobre, les rodanxes de carbassó i una mica del porro i la pastanaga. Tapeu-ho amb una altra capa de pasta. Poseu el saltat de porro i pastanaga sobre el foie, que haureu escalfat breument a la planxa. Cobriu-ho amb una tercera capa de pasta i a sobre poseu-hi una capa de tomàquet i pebrot a daus ben confitat. Al damunt, col·loqueu-hi les flors de carbassó planes, cobrint la pasta i el formatge parmesà curat i ratllat. Tireu-hi mantega calenta per sobre i poseu-ho a gratinar.