Preparació
- Renteu les múrgoles i talleu-ne els peus. En una cassola amb oli poseu els peus de les múrgoles, els xampinyons i la meitat del porro picat. Sofregiu-ho sense coloració i saleu-ho.
- Tritureu molt fi el pit de pollastre amb la clara d’ou i el fetge d’ànec. Afegiu-hi el sofregit de peus de múrgoles, xampinyons i porro, sal, pebre i la nata líquida, i emulsioneu lleugerament el conjunt.
- Farciu les múrgoles i poseu-les en una cassola amb mig got de brou de pollastre, tapeu-la amb paper d’alumini i poseu-la al forn a 150 ºC durant uns 10 min (el farcit ha de tenir una consistència compacta però tendra).
- Sofregiu la resta dels porros picats i afegiu-hi els brots d’ortigues i les patates pelades i tallades fines, afegiu-hi el brou i la sal. Deixeu-ho coure 1/2 h. Tritureu-ho amb mantega. Passeu-ho pel colador xinès.
- En un plat soper poseu la crema d’ortigues i les múrgoles al damunt.