Troba la teva recepta

L'altre dia, mentre dinava mirant el programa 'Cuines' de TV3, resulta que van fer unes postres amb melmelada d’albergínia! La pinta era espectacular, no semblava gaire difícil i em vaig animar a provar-la per a aquesta ocasió. No n’havia fet mai i penso que queda molt bona… La idea de mussaca ve de les capes que es posen al got: la capa de melmelada d’albergínia fa d’albergínia, la capa de granissat de maduixa fa de carn picada i la capa d’arròs amb llet fa de beixamel… Molt original, oi?

La recepta l’he fet gairebé igual que a TV3, però he posat menys sucre a la melmelada (he fet la proporció que acostumo a fer per a les melmelades: la meitat de sucre que de fruita) i he canviat les cireres per maduixes (em feia mandra treure els pinyols…).

Preparació

  1. Tritureu les maduixes amb el túrmix, afegiu-hi el licor de cassís i poseu-ho al congelador.
  2. Coeu en un cassó l’albergínia tallada a daus, el sucre i la polpa de la llimona durant 30 min a foc baix, remenant-ho de tant en tant. Deixeu-ho refredar a la nevera.
  3. Poseu en un cassó la llet, la pela de la llimona, la canyella i el sucre. Quan la llet bulli, afegiu-hi l’arròs i deixeu-ho coure durant 20 min. Retireu la pell de llimona i la canyella i tritureu-ho amb el túrmix. Deixeu-ho refredar a la nevera.
  4. En el moment de servir-ho, poseu la melmelada a la base d’un got, el granissat de maduixa a sobre (raspat amb una forquilla) i cobriu-ho amb la crema d’arròs. Serviu-ho al moment ben fred, abans no es fongui el granissat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

21 jul

VIII Nit d'Estrelles al celler de la família Torres

Una de les experiències singulars que ofereix el celler de la Família Torres al Penedès durant aquest...

21 jul

XVI Festival de Música a la Vinyes

El 22 de juny i el 21 i el 28 de juliol, Subirats (Alt Penedès) acull el XVI Festival de Música a les...

21 jul

Mercat del Préssec d’Ordal 2018

A la plaça de Subirats de Sant Pau d’Ordal es podrà adquirir, tots els caps de setmana de juny,...

21 jul

Contalles del Delta

MónNatura Delta de l’Ebre proposa una activitat especial per als vespres d’aquest estiu, fins...

PortadaJuliol217

ALVOCAT. PER QUÈ ENS TORNA BOJOS?

  • Recuperem la vida de mercat
  • El marisc de Galícia s'apodera de les Gavarres

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto