Troba la teva recepta

Aquest any vam celebrar el tradicional Sopar dels Escorpins amb una mica de retard. Tot i que aquest sopar sempre el fem el novembre, a causa de la meva feina al restaurant Espaisucre el vam haver d’ajornar fins ara. Com diu el refrany, val més tard que mai, oi? De postres vaig preparar un parell de pastissos, un dels quals va ser aquesta mousse de festucs i maduixes.

De postres em venia de gust preparar un pastís més vistós dels que acostumo a fer a casa, i com que la temporada de maduixes ja ha començat em va semblar que una mousse a capes era una bona opció. El resultat ens va agradar moltíssim, ja que va quedar molt suau i poc dolç. Tot i que porta una mica de feina, val la pena el resultat!

Preparació

  1. La mousse de maduixa: tritureu les maduixes i el sucre amb el túrmix. Escalfeu la llet i desfeu-hi la gelatina prèviament hidratada en aigua freda. Barregeu-la amb les maduixes.
  2. Semimunteu la nata i incorporeu-la amb suavitat a les maduixes.
  3. Aboqueu la mousse en un motlle rodó més petit que el cèrcol amb què muntareu el pastís. Ha de quedar d’un dit de gruix. Si el motlle no és de silicona, folreu-lo amb paper film per tal de facilitar-ne el desemmotllatge. Congeleu-ho.
  4. La mousse de festucs: tritureu els festucs. Incorporeu-hi la llet condensada i barregeu-ho.
  5. Escalfeu la llet i desfeu-hi la gelatina prèviament hidratada en aigua freda. Incorporeu-la a la barrejar anterior.
  6. Semimunteu la nata i incorporeu-la amb suavitat a la mousse.
  7. Muntatge: muntarem el pastís a l’inrevés. Sobre una safata ben plana, disposeu un paper guitarra o paper film. Col·loqueu un cèrcol folrat amb acetat o paper film. Aboqueu-hi a dins una tercera part de la mousse de festucs.
  8. Traieu la mousse de maduixes del congelador i desemmotlleu-la. Col·loqueu-la, ben centrada, sobre la mousse de festucs i acabeu-ho de cobrir amb la resta de mousse de festucs.
  9. Col·loqueu a sobre la base de pa de pessic, tallada d’un diàmetre més petit que el cèrcol del pastís. Enfonseu-hi el pa de pessic fins que quedi al mateix nivell que la mousse.
  10. Congeleu el pastís.
  11. Unes hores abans de servir el pastís, desemmotlleu-lo i gireu-lo del dret sobre la safata de presentació. Reserveu-lo a la nevera per tal que es descongeli a poc a poc.
  12. La decoració: temperar la xocolata blanca. Amb l’ajuda d’un cornet de paper, formeu un enreixat de xocolata blanca sobre una tira d’acetat. Col·loqueu la tira de plàstic al voltant del pastís i deixeu quallar la xocolata. Un cop quallada la xocolata, retireu amb compte el plàstic del voltant.
  13. Reserveu-ho a la nevera fins al moment de servir-ho.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

21 mar

Menú a 4 mans de març a Tunateca Balfegó

L'estrella Michelin del mes de març a Tunateca Balfegó arriba del restaurant Yugo The Bunker, a Madrid....

23 mar

Busquem l''Homo alimentarius'

Els dissabtes i diumenges, a les 13 h, Món Sant Benet estrena una activitat nova per trobar l’'Homo...

23 mar

Jornada d'observació del Plor de la Vinya

A mitjan març, la vida torna al Penedès i es pot observar un fenomen curt però interessant a les...

23 mar

Visita als Jardins de la Serreta i taller de planter

Els jardins de la Serreta són una finca al bell mig de Collserola on es treballa el conreu d’hortalisses...

Portada CUINA 225

COM A CASA! POSEM COPENHAGUEN A TAULA

  • Celebrem els 18 anys del CUINA!
  • Una arrosseria bistronòmica (i més)

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto