Consells de cuina La Vanguardia

Aquest pastís és un invent, ja que tenia ganes de fer unes postres dignes d’un final d’any. I com que les fruites tropicals fan tanta festa, vaig pensar que el maracujà (o fruita de la passió) seria un encert. El gust és molt peculiar i ha d’agradar. De totes maneres, sempre es pot variar el gust de la crema canviant el suc de maracujà per qualsevol altre que agradi més.

Preparació

  1. A la tarta d’ahir, la pasta brisa la vaig fer casolana, que sempre queda més bona. Però per simplificar la recepta es pot utilitzar pasta brisa comprada.
  2. Estireu la pasta brisa sobre un motlle de pastís i punxeu-la de la base per evitar que pugi la massa. Coeu-la 20 min al forn a 180 ºC.
  3. Mentrestant, prepareu una mena de crema pastissera però substituint la llet pel suc: barregeu els 4 rovells d’ou amb la Maizena i una mica de suc. Poseu la resta de suc i 25 g de sucre en un cassó al foc i quan arrenqui el bull aboqueu-hi la barreja dels rovells. Remeneu-ho bé amb un batedor fins que torni a arrencar el bull i s’espesseixi. Aboqueu la crema sobre la base de pasta brisa.
  4. Per a la merenga: munteu les 4 clares i la resta de sucre a punt de neu. Aboqueu-ho sobre la crema (si es fa amb una mànega de pastisseria queda molt bonic) i gratineu-ho al forn uns minuts fins que es dauri la merenga. Serviu-ho ben fresquet de nevera.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 mai

Vins i Sons 2018

L'Associació de Vins de la Vall del Riu Corb celebra un cicle de concerts vermut que tenen lloc en diversos...

27 abr - 20 mai

Ganxotapes de Primavera 2018

Del 27 d’abril al 20 de maig, Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) celebra una de les activitats...

19-20 mai

XI Arrels del Vi

La fira vitivinícola Arrels del Vi compta amb la presència de 25 cellers de la DO Empordà i un celler...

16 feb - 21 mai

Beehave a la Fundació Miró

No és cap secret que la desaparició de les abelles suposaria un autèntic cataclisme per al nostre planeta,...

Portada 215 Neta

MÉS SANS QUE MAI! IDEES SALUDABLES PER MENJAR MILLOR

  • Sí, és ràpid i saludable!
  • Un menú de punta a punta del termòmetre

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació Accepto