Preparació
- En una olla amb oli, fregiu les dues llesques de pa. Retireu-les i poseu-les en un morter.
- Rostiu un gra d’all. Peleu-lo i afegiu-lo al morter.
- En el mateix oli on heu fregit el pa, daureu dos grans d’all, pelats i tallats per la meitat. Afegiu-hi el tomàquet i sofregiu-ho.
- Aparteu la cassola del foc i afegiu-hi el pebre vermell. Remeneu-ho molt bé.
- Torneu a posar la cassola al foc i afegiu-hi els espinacs. Cobriu-los amb aigua (no gaire, ja que els espinacs en deixaran anar) i feu que arrenqui el bull.
- Mentrestant, peleu, renteu i talleu les patates a dauets . És important no fer el tall net a les patates: just quan estigueu a la meitat, trenqueu-es perquè deixin anar el midó i el brou s’espesseixi.
- Afegiu les patates a la cassola amb els cigrons nets i escorreguts i una mica de colorant en pols.
- Feu-ho coure a foc lent, fins que les patates estiguin fetes.
- Prepareu una picada amb la llesca de pa, l’all rostit, les ametlles sense pela i comí en gra. Afegiu la picada al final de la cocció i remeneu-ho molt bé.