Preparació
- Bateu la farina i els ous amb un rajolí d'oli fins aconseguir una massa homogènia, i després pasteu-ho durant 10 minuts. Estireu la massa enfarinada, aprimeu-la i talleu-la a la mida del motlle.
- Peleu els calçots i piqueu la part blanca.
- Per fer el farcit, coeu amb un raig d'oli els calçots picats, el carbassó i la poma tallats menuts, a foc lent. Saleu-ho.
- Poseu les làmines de pasta sobre el motlle.
- Afegiu-hi el farcit ja fred. A sobre, col·loqueu-hi una segona làmina de pasta i seccioneu-ho amb el corró. Traieu el sobrant.
- Salteu els altres calçots tallats a trossos de dos dits de llargària, en una paella, amb un raig d'oli i una mica de sal. Només s'han d'enrossir.
- Separeu els raviolis del motlle i bulliu-los amb força aigua i sal, 3 minuts.
- Serviu els raviolis amb la salsa de calçots i els calçots saltats. Acabeu-ho amb una mica de farigola i una flor d'espígol.