Preparació
- Poseu en una paella (o en una safata de forn) tota la llauna de pebrots del piquillo, incloent-hi també el líquid.
- Repartiu i col·loqueu els pebrots per tota la superfície de la paella i afegiu-hi un bon raig d'oli d'oliva verge extra. Deixeu-ho coure mentre es lliga l'oli amb el suc dels pebrots, que després servirà d'amaniment.
- Renteu els cabdells, partiu-los per la meitat i poseu-los a la paella amb els pebrots.
- Poseu la paella al forn a 180 ºC de 10 a 12 min.
- En una altra paella, poseu a foc baix un raig d'oli d'oliva verge extra i un altre raig d'oli de sèsam (opcional), pebre, unes escates de sal, els alls pelats i dos trossos de gingebre.
- Mentre es dauren els ingredients amb l'oli, netegeu i talleu els bolets i piqueu el cibulet molt fi (reserveu-ne les puntes per a l'emplatat).
- Una vegada daurats els ingredients de la paella, afegiu-hi els bolets. Com que es couen de seguida, afegiu-hi una mica més de sal, apagueu el foc i doneu-hi un parell de voltes mentre agafen tot el sabor de l'oli. Deixeu-ho reposar uns minuts i afegiu-hi el suc de mitja llimona.
- Traieu els cabdells del forn.
- Poseu-los en un plat. Col·loqueu-hi al damunt els pebrots i amaniu-ho amb el suc del pebrot. Després, afegiu-hi els bolets i remateu-ho amb ametlles fregides picades, flors comestibles i el cibulet picat.