Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per al brou: poseu les carcasses, les verdures, la farigola i el pebre en una olla al foc, coberts amb aigua, i, a sobre, la cansalada. Quan comenci a bullir, escumeu-ho, abaixeu el foc i deixeu-ho coure. Passades 2 h, mireu si la cansalada està tova. Si és així, retireu-la i reserveu-la. Deixeu coure el brou 1 h més. Coleu-lo i desgreixeu-lo.
  2. Poseu les múrgoles seques en remull amb aigua tèbia 20 min. Coleu-les i reserveu-ne el suc.
  3. Talleu la cansalada a daus d’1 cm i daureu-la en una paella amb oli, a foc mitjà. Deixeu-la sofregir.
  4. Peleu i piqueu l’escalunya i l’all ben fins.
  5. Quan la cansalada hagi deixat anar tot el greix i sigui daurada, reserveu-la i aboqueu el greix en una cassola, on sofregireu l’escalunya i l’all fins que estiguin ben tous i una mica daurats.
  6. Poseu els bolets a la paella on heu daurat la cansalada, a foc viu, amb oli i sal. Deixeu que s’evapori l’aigua i salteu-los 2 min. Reserveu-los.
  7. Poseu el brou a escalfar en una olla (afegiu-hi el brou dels bolets secs). Escalfeu el sofregit, afegiu-hi l’arròs i nacreu-lo a foc mitjà, 2 min.
  8. Mulleu-ho amb el vermut i deixeu evaporar l’alcohol mentre ho remeneu. Afegiu-hi brou calent, fins a cobrir-ho, i afegiu-hi els bolets, pebre i farigola. Deixeu-ho coure a foc mitjà, remenant-ho i afegint-hi brou quan ho necessiti, 20 min, fins que l’arròs estigui grenyal.
  9. Apagueu el foc, afegiu-hi els daus de cansalada i poseu-hi una mica de brou, si està sec. Deixeu-ho reposar 2-3 min i emulsioneu-ho amb el parmesà ratllat i una mica d’oli.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

04 jul

Nits de pel·lícula entre vinyes

Jean Leon presenta Nits de Pel·lícula entre Vinyes, dues vetllades inoblidables on cinema, gastronomia...

01-19 jul

L'arròs mariner, jornades gastronòmiques

Aquestes jornades gastronòmiques estaven previstes el passat mes de març, però la crisi sanitària...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto