Preparació
Preparació
- Demaneu ajuda a un adult per coure l’arròs: poseu a bullir una olla amb aigua, aboqueu-hi l’arròs i coeu-lo 30 min. Coleu-lo i refresqueu-lo.
- Renteu bé els tomàquets. Talleu-ne la part superior, la de les fulles, i buideu-los amb molta cura. Conserveu la polpa.
- Poseu els ous en una cassola, cobriu-los d’aigua i bulliu-los 10 min, a partir que l’aigua trenqui el bull. Amb molta cura de no cremar-vos, traieu-los de l’aigua, refresqueu-los, peleu-los i talleu-los menuts.
- Piqueu les olives.
- En un bol, barregeu els ous durs amb la tonyina i els trossets de tomàquet.
- Farciu els tomàquets amb la barreja. Renteu bé les fulles d’enciam romana i talleu-les menudes.
- Coroneu els tomàquets amb l’enciam tallat.
El consell
- Si no teniu arròs integral, cap problema, feu-ho amb arròs blanc, però la cocció serà molt més curta, amb 15 min en tindreu prou.
- Si voleu donar un toc especial als tomàquets, amaniu el farcit amb maionesa. Us quedaran deliciosos!
- Us agraden les anxoves o les gambetes? Proveu de posar-ne una per sobre de cada tomàquet. La combinació és deliciosa!