Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per al massapà de cafè: en un pot, poseu el cafè líquid exprés, el cafè soluble en pols i el sucre, i deixeu-ho escalfar fins que arrenqui el bull.
  2. Afegiu-hi l’ametlla en pols i treballeu-la uns minuts, fins que agafi una consistència ferma i la massa faci bombolles a causa de la cocció.
  3. Aboqueu el massapà obtingut sobre paper de forn i deixeu-lo refredar.
  4. Esteneu-lo entre dos papers de forn per aconseguir un gruix de 0,5 cm, necessari per al muntatge del torró de Nadal.
  5. Per a la gelatina de taronja: desfeu la gelatina en un pot, prèviament hidratada, i poseu-la a escalfar a foc molt suau. Incorporeu-hi una mica de suc de taronja per desfer-la completament.
  6. Retireu-ho del foc i incorporeu-hi la resta del suc i la taronja confitada picada.
  7. Poseu la gelatina a quallar en un recipient (o motlle) rectangular, on fareu el torró, per poder-la retirar quallada en la mesura justa. Reserveu-ho en un lloc fresc.
  8. Per a la ganache de xocolata negra: escalfeu la llet en un cassó. Incorporeu-hi la xocolata i remeneuho suaument fins a desfer-la.
  9. Afegiu-hi la mantega i finalment la gelatina, prèviament hidratada. Manteniu-ho tebi.
  10. Per a la ganache de xocolata blanca: repetiu les mateixes operacions que amb la ganache anterior.
    MUNTATGE
  11. A la capseta que farà de motlle, folrada amb paper de forn, poseu al fons una capa de massapà de cafè. Poseu-hi també trossos de massapà al voltant, perquè facin de paret.
  12. Aboqueu-hi la ganache de xocolata negra tèbia i deixeu-ho a la nevera perquè s’endureixi.
  13. A sobre poseu-hi, ben plana, la gelatina de taronja.
  14. Amb cura, aboqueu-hi la xocolata blanca, també tèbia, i torneu a posar la capsa plena a la nevera, per esperar que el torró se solidifiqui.
  15. Quan estigui ben fred i dur, poseu-hi a sobre una nova capa de massapà, a manera de tapadora. Feu una pressió lleugera i guardeu-ho a la nevera.
  16. Per servir el torró només cal desemmotllar-lo: serà molt fàcil, perquè el paper ho facilitarà. Per manipular-lo millor, arrebosseu-lo amb coco ratllat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto