Preparació
- Escapceu i, si cal, retireu els fils laterals de les mongetes tendres i els tirabecs. Coeu-los per separat en aigua bullent salada (10 min per a les mongetes i 5 min per als tirabecs). Escorreu-los i refredeu-los per mantenir-ne el toc cruixent.
- Talleu el xoriço a rodelles fines.
- Peleu les cebes tendres conservant-ne una mica de verd, i talleu-les a rodelles fines.
- Premseu l’all i poseu-lo en un bol gros amb el vinagre. Salpebreu-ho i afegiu-hi sis cullerades d’oli. Incorporeu-hi totes les verdures i una cullerada generosa de porradell picat, i barregeu-ho tot plegat amb delicadesa.
- Poseu una cullerada d’oli en una paella i coeu-hi les rodelles de xoriço 2 min, girant-les a mitja cocció.
- Disposeu-les per la superfície del contingut del bol i remateu-ho amb uns quants brots de porradell.