Troba la teva recepta

Consells per anar de pícnic

Prepara la millor cistella per menjar en plena natura

CUINA.CAT

31/07/2019

Amb el bon temps, ve de gust gaudir de l’aire lliure i aprofitar tant com sigui possible parcs, jardins, camps, boscos, platges i muntanyes. Amb aquesta excusa, el pícnic és una bona iniciativa per fer un mos estirat a l’herba o a la tovallola en bona companyia. Per parar la taula d’un pícnic només cal posar a la cistella una tovallola o unes tovalles grans per posar-hi l’àpat i poder-hi seure.
 

Pícnic

Pícnic Thinkstock

Els imprescindibles

És freqüent pensar que només amb una cistella amb menjar i una tovallola ja podem gaudir d'una bona tarda de pícnic. I potser no es necessita res més, però si voleu evitar-vos dificultats i mals de cap, tant a l'hora d'atacar els àpats com als moments posteriors de vigilar als nens petits mentre juguen, heu de seguir unes pautes. Primer de tot, cal tenir en compte certes precaucions i portar uns estris que ens poden ser realment útils durant el pícnic:

  • Utensilis: no anireu enlloc sense un bon ganivet amb el qual podeu tallar des del pa fins la truita de patates. Tampoc us podeu oblidar dels tovallons, gots de plàstic, plats, coberts i una nevera portàtil per mantenir les begudes ben fresques.
  • Trieu un bon lloc: aneu amb compte, perquè el sol pica molt si aneu a menjar al migdia! Per evitar cremades, munteu el pícnic sota un arbre o en una zona amb ombra. No podreu evitar gaudir una estona dels raigs daurats del sol, de manera que us haureu d'equipar, també, amb crema protectora!
  • A prop d'una font d'aigua: tant si aneu a fer el pícnic a la muntanya, com al riu o al parc, farà calor. Per això, col·loqueu-vos a prop d'una font d'aigua pública o un riu, amb els quals us podreu refrescar de tant en tant si les temperatures són molt elevades.
  • Respecteu el medi ambient!: deixeu-ho tot com estava, o, fins i tot, millor. És de sentit comú, però no llanceu brossa al terra, sempre a la paperera. I si no teniu cap a prop, utilitzeu una bossa que després tirareu al contenidor. 
Amanida d'ostres i olives

Amanida d'ostres i olives

Els àpats

És evident que, més enllà de la companyia i el paisatge, un dels elements més importants d'un pícnic és el menjar que portem. Podem sobreviure amb uns entrepans i una truita de patates, però sigueu més creatius! Hi ha desenes de receptes que són ideals per portar al cistell, ja que no embruten gaire i són boníssimes.

  • Tastets: és gairebé impossible gaudir d'un pícnic si portem un plat molt elaborat i gran per a tots. El seu nom recorda a 'pica-pica', els àpats ideals per menjar fora de casa asseguts a l'herba o la tovallola. Amb unes patates farcides de peix o una amanida lleugera amb ostres i olives tindreu un pícnic exitós!
  • Amb els dits: al terra, és més difícil menjar amb coberts, encara que sempre és possible gaudir d'un pícnic d'aquesta manera. Tot i així, nosaltres recomanem cuinar àpats com un pastís de verdures o unes llaminadures naturals deshidratades, que es poden menjar amb els dits, i no embolicar-se gaire.
  • Gel, imprescindible: potser la nevera portàtil aïlla la calor exterior, però, per tal de mantenir les begudes i altres àpats ben frescs, haureu de comprar gel. Si els refrescs i cerveses s'escalfen, ningú voldrà beure res!
  • Fruita com a postres: no hi ha res més hidratant i bo per acabar un menú que uns talls de síndria, de meló o de poma. Les fruites són ideals, no només per combatre les altes temperatures, sinó també per portar i menjar en qualsevol moment!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

21 ago

Cicle Biblioteques amb DO Terra Alta

Torna per setena vegada el cicle cultural i vitivinícola Biblioteques amb DO Terra Alta, un projecte que pretén...

22 ago

VIII Tasta la Fresca!

Hostaleria de Lleida posa en marxa una nova edició del Tasta la Fresca!, unes jornades gastronòmiques...

23 ago

Contalles del Delta

El delta de l’Ebre és un territori singular que amaga indrets i moments màgics. Un dels seus tresors...

24 ago

X Jornades Gastronòmiques d'Empordàlia

El celler Empordàlia celebra la desena edició de les Jornades Gastronòmiques, on es pot gaudir del...

Portada 230 Neta

BUONA SICILIA! EL MENÚ MÉS MEDITERRANI DE L'ESTIU

  • Els sabors de Palma
  • Un menjador senyorial obert a tothom

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto