Troba la teva recepta

Avui la recepta va de carquinyolis. Hem passat tres dies a Montblanc veient carquinyolis a totes les pastisseries i me n’han fet venir ganes.

Aprofitant que teníem tres dies de festa, hem anat a passar-los a Montblanc. Aquest poble està situat estratègicament al peu de la serra de Prades i ens ha servit de camp base per anar a escalar a Mont-ral i a la Mussara. Ens hem allotjat a uns apartaments molt agradables que ja teníem ullats, al damunt d’una gelateria propietat dels mateixos amos. Ja us podeu imaginar quins gelats hem pres cada nit com a premi a l’esforç de l’escalada!

Els carquinyolis són una pasta seca a base d’ametlla típica de moltes comarques catalanes dedicades al conreu de fruits secs. La gent de Montblanc diu que els seus carquinyolis són els més bons… Suposo que cada poble deu dir el mateix!

Preparació

  1. Barregeu amb les mans tots els ingredients excepte les ametlles.
  2. Afegiu-hi les ametlles i feu dues tires llargues d’uns 3 cm d’ample per 1 cm d’alçada. Poseu-les a una plata de forn coberta amb paper de forn i pinteu-les amb ou batut. Coeu-ho al forn a 180 ºC uns 25 min.
  3. Traieu la plata del forn, talleu els carquinyols al biaix d’1 cm de gruix i torneu-los a posar al forn uns 5 min més, fins que agafin color.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 gen

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

20 gen

Fira del Fesol 2019

A Catalunya, per Sant Antoni se celebren moltes fires, i una de les més destacades és la de Santa Pau,...

20 gen

Festa de l’Oli i l’Oliva 2019

Al gener, Ullastrell celebra una festa amb tota mena d’activitats al voltant del món de l’oli...

19-20 gen

II Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts

Coincidint amb la 35a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica, Sant Vicenç dels Horts acull la...

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto