Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. En un bol gran, poseu la farina de força, el llevat esmicolat i un polsim de sal juntament amb la llet temperada i el sucre. Remeneu-ho mentre aneu afegint-hi els dos ous per estovar la massa i fer-la més manejable. Una vegada barrejat tot bé, continueu-ho pastant sobre una superfície llisa, fins a aconseguir que tots els ingredients s'integrin a la perfecció i quedi una massa manejable i homogènia. Afegiu-hi la mantega a temperatura ambient, és a dir, quan tingui una textura més o menys tova.
  2. Enfarineu una superfície plana i torneu a pastar fins que la massa no s'enganxi a les mans i hagi adquirit la textura idònia. Aquest procés demana una estona, ja que, quan s'hi incorpora la mantega, la massa perd l'estructura. Quan estigui fina i no s'enganxi, deixeu-la reposar en el bol del principi, en un lloc allunyat de possibles corrents d'aire, 1 h, fins que la massa dobli el volum.
  3. Amb l'ajuda d'un corró, doneu-li forma de rectangle, pinteu-la amb un pinzell mullat en aigua i polvoritzeu per sobre de la massa una mescla de sucre i canyella. Afegiu-hi llavors de xocolata o panses, si us agraden. Enrotlleu la massa sobre si mateixa tancant els extrems per aconseguir que les peces siguin proporcionals.
  4. Abans de ficar-ho al forn, talleu els rotlles de massa a rodanxes i deixeu-los reposar el temps necessari perquè doblin el volum.
  5. Pinteu-ho amb ou i feu-ho coure 15 min al forn calent, a 190 ºC.
  6. Per a la glaça: barregeu un got d'aigua amb 100 g de sucre de llustre. La mescla ha de ser espessa i consistent, ja que en tirar-la sobre els rotlles calents es tornarà més líquida. Aromatitzeu-ho amb unes gotes de llimona o una culleradeta de vainilla.
  7. Apliqueu la glaça sobre els rotlles de canyella encara calents: aboqueu-la en una bossa, talleu-ne una punta i buideu la glaça a poc a poc sobre els rotlles.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

28 mai

Cicle de 8 sopars que fan la volta al món

El Restaurant Norai i CUINA organitzen un cicle de 8 sopars per commemorar la primera volta al món per part...

31 mai - 01 jun

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

12 jun

Revolució a la cuina 2020

Aquesta primavera el Mercat de la plaça de Cuba de Mataró us convida a la Revolució a la cuina....

Portada Cuina 240

TORNEM A LA TERRA: EL REBOST AL COSTAT DE CASA

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Xefs a la xarxa

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto