Troba la teva recepta

Aquesta recepta la vaig treure del blog Cocinando entre amigos i és precisament la primera recepta que va posar la Cristina al seu blog. Després de fer-la i tastar-la, entenc perfectament perquè va triar aquesta i no una altra! Tal com explica ella, la coca és molt senzilla de fer, qualsevol recepta que sapigueu i que us agradi quedarà bé. Però el resultat després d’emborratxar-la és espectacular: el secret està en aconseguir que la coca quedi esponjosa i ben impregnada de l’almívar amb el licor… queda tan sucosa i melosa que al cap de dos dies de fer-la encara és més bona! Sobretot, no us faci por abocar-hi TOT l’almívar de la llauna, en un principi sembla molta quantitat i fa por que quedi massa xop, però no, la coca l’absorbeix bé i queda al punt de borratxa.

Preparació

  1. Cobriu el fons del motlle amb caramel líquid i repartiu-hi les rodanxes de pinya, que quedin ben posades. Poseu una cirera al forat de cada rodanxa.
  2. En un bol barregeu el sucre, la mantega i els rovells d’ou amb les varetes elèctriques del túrmix. Afegiu-hi la farina amb el llevat tamisats i barregeu-ho bé. A part, munteu les clares a punt de neu i incorporeu-les a la mescla amb suavitat, vigilant que no s’abaixin. Aboqueu la mescla dins el motlle i coeu-ho al forn durant 50 min a 160 ºC.
  3. Quan la coca s’hagi refredat, barregeu TOT l’almívar de la llauna amb el licor i aboqueu-ho ben repartit per tota la superfície de la coca. Un cop s’hagi absorbit tot el líquid, desemmotlleu la coca de cap per avall, de manera que les rodanxes de pinya de la base quedin a la part de dalt.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 gen

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

20 gen

Fira del Fesol 2019

A Catalunya, per Sant Antoni se celebren moltes fires, i una de les més destacades és la de Santa Pau,...

20 gen

Festa de l’Oli i l’Oliva 2019

Al gener, Ullastrell celebra una festa amb tota mena d’activitats al voltant del món de l’oli...

19-20 gen

II Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts

Coincidint amb la 35a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica, Sant Vicenç dels Horts acull la...

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto