Troba la teva recepta

Buscant receptes de la coca de llardons, m’he adonat que bàsicament hi ha dues versions de la mateixa coca (podeu veure la de l’Eva al Cullerot Festuc i la de Nanfemo a Mundorecetas). De totes dues versions m’agradaven coses diferents, de manera que he optat per fer una barreja de les dues: d’una agafo la idea de preparar un massapà d’ametlles, i de l’altra agafo la idea d’acabar la superfície de tota la coca amb una merenga de clares d’ou a punt de neu. El resultat ens ha agradat moltíssim; el massapà li dona un gustet d’ametlla que recorda sabors nadalencs, mentre que la de merenga li dona un toc cruixent i un color gratinat molt vistós. Proveu-la i ja m’ho direu!

Preparació

  1. Feu un massapà barrejant l’ametlla, 75 g de sucre i les aromes en un bol, afegiu-hi la meitat de les clares d’ou a poc a poc fins que tingui una textura de puré. Reserveu-ho.
  2. Estireu una làmina de pasta de full molt fina i poseu-la sobre una plata amb paper de forn. Repartiu-hi la crema pastissera deixant un marge al voltant. Doblegueu el marge per sobre de la crema, pinteu-ho amb ou i cobriu-ho amb l’altra làmina de pasta de full.
  3. Cobriu la coca amb el puré de massapà, repartint-lo bé per tota la superfície. Munteu a punt de neu la resta de les clares d’ou i cobriu el massapà, repartint-les bé per tota la superfície.
  4. Empolseu la coca amb els pinyons i la resta de sucre i coeu-la al forn preescalfat a 190 ºC durant 30 min. Deixeu-la refredar i serviu-la.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 mar

Xerrada 'Què he d'esmorzar? Allò que diuen i allò que hauria de ser'

Moltes persones pensen que l’esmorzar és l’àpat més important del dia però els...

23 mar

Busquem l''Homo alimentarius'

Els dissabtes i diumenges, a les 13 h, Món Sant Benet estrena una activitat nova per trobar l’'Homo...

23 mar

Visita als Jardins de la Serreta i taller de planter

Els jardins de la Serreta són una finca al bell mig de Collserola on es treballa el conreu d’hortalisses...

23 mar

Jornada d'observació del Plor de la Vinya

A mitjan març, la vida torna al Penedès i es pot observar un fenomen curt però interessant a les...

Portada CUINA 225

COM A CASA! POSEM COPENHAGUEN A TAULA

  • Celebrem els 18 anys del CUINA!
  • Una arrosseria bistronòmica (i més)

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto