Troba la teva recepta

Buscant receptes de la coca de llardons, m’he adonat que bàsicament hi ha dues versions de la mateixa coca (podeu veure la de l’Eva al Cullerot Festuc i la de Nanfemo a Mundorecetas). De totes dues versions m’agradaven coses diferents, de manera que he optat per fer una barreja de les dues: d’una agafo la idea de preparar un massapà d’ametlles, i de l’altra agafo la idea d’acabar la superfície de tota la coca amb una merenga de clares d’ou a punt de neu. El resultat ens ha agradat moltíssim; el massapà li dona un gustet d’ametlla que recorda sabors nadalencs, mentre que la de merenga li dona un toc cruixent i un color gratinat molt vistós. Proveu-la i ja m’ho direu!

Preparació

  1. Feu un massapà barrejant l’ametlla, 75 g de sucre i les aromes en un bol, afegiu-hi la meitat de les clares d’ou a poc a poc fins que tingui una textura de puré. Reserveu-ho.
  2. Estireu una làmina de pasta de full molt fina i poseu-la sobre una plata amb paper de forn. Repartiu-hi la crema pastissera deixant un marge al voltant. Doblegueu el marge per sobre de la crema, pinteu-ho amb ou i cobriu-ho amb l’altra làmina de pasta de full.
  3. Cobriu la coca amb el puré de massapà, repartint-lo bé per tota la superfície. Munteu a punt de neu la resta de les clares d’ou i cobriu el massapà, repartint-les bé per tota la superfície.
  4. Empolseu la coca amb els pinyons i la resta de sucre i coeu-la al forn preescalfat a 190 ºC durant 30 min. Deixeu-la refredar i serviu-la.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

21 jul

Aplec del Romesco

Cada tercer dissabte de juliol, la plaça Major d'aquest municipi de la Conca de Barberà s'omple de gom...

21 jul

II Biofira L'Ecològica de Solsona

Després d’anys de programacions paral·leles, enguany la Setmana del Medi Ambient i la Biofira...

21 jul

TastaQmarca 2018

Enguany és la tercera ocasió en que, amb motiu de la Fira de Sant Jaume, Prats de Lluçanès...

21 jul

Mercat Romà de Iesso 2018

Passeja per Guissona i descobreix de manera lúdica i festiva com podia ser la vida a les ciutats de l’antiga...

PortadaJuliol217

ALVOCAT. PER QUÈ ENS TORNA BOJOS?

  • Recuperem la vida de mercat
  • El marisc de Galícia s'apodera de les Gavarres

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto