Troba la teva recepta

Aquesta és la recepta del desembre de la revista CUINA, una deliciosa crema amb la fruita d’hivern per excel·lència, la taronja.

Després d’uns quants dies de postres contundents ens venia de gust alguna cosa més lleugera. I com que encara tenia pendent fer la recepta del desembre, m’he decidit per aquesta proposta d’en Jordi Roca, on l’aroma de la flor de taronger i l’acidesa de la taronja alleugereixen una deliciosa crema cremada.

He de confessar que tinc debilitat per l’essència de flor de taronger; estic segura que si el tortell de Reis m’agrada tant és precisament perquè té aquesta aroma tan particular. I ara que les taronges estan en el seu millor moment, val la pena aprofitar-ho! La combinació de la crema amb la sopa de taronja és sensacional, cada cullerada és una mescla cremosa i refrescant que voldries que no s’acabés mai…

Preparació

  1. Per a la crema: feu bullir la nata, aboqueu-hi els rovells, remenats amb el sucre i l'aigua de flor de taronger.
  2. Remeneu-ho, aboqueu-ho en una gerra i serviu-ho en unes flameres de paper de plata. Ompliu-les deixant un dit per arribar a dalt. Feu-les coure al forn calent 45 min a 85 ºC. Refrigereu-les.
  3. Per a l'amanida de taronja: feu un xarop amb el suc i el sucre; quan encara sigui calent, afegiu-hi la gelatina, hidratada, i deixeu-ho refredar.
  4. Muntatge: poseu la crema de cap per avall i feu un forat al centre de la base de la flamera, perquè hi entri l'aire i la crema surti, us caurà a la mà. Gireu-la al damunt d'una espàtula, afegiu-hi sucre i cremeu-lo amb una pala. Serviu-la al centre del plat; trenqueu la gelatina i serviu-la al voltant. Acabeu-ho amb grills de taronja.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

11-21 oct

Jornades Gastronòmiques de l’Arrossejat 2018

L’Ametlla de Mar viu unes jornades gastronòmiques dedicades a un dels plats més tradicionals de...

20-21 oct

IV Festival Tapes del Món

Les Tapes del Món aterren per quarta vegada a la rambla Marina per donar a conèixer la cultura gastronòmica...

21 oct

2a Mostra de Productes Gurmet al Priorat

Clos Figueras organitza aquesta jornada en què participen més d'una desena de productors d'arreu...

18-21 oct

11a Fira del Bolet i el Boletaire

La tardor és la millor època de l’any per collir i tastar bolets. A Solsona ho saben prou bé,...

Portada Cuina 220

CARBASSA: MOLT MÉS PODEROSA DEL QUE US IMAGINÀVEU!

  • Caçar bolets fora del bosc
  • Una mirada pròpia de la cuina de muntanya

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto