Troba la teva recepta

Divendres passat vam anar al taller de 'Cuina amb bolets' amb en Pep Nogué a l’Espai Consum del Bonpreu. Entre les receptes que ens va fer hi havia aquestes postres tan originals amb camagrocs. Tot i la mala temporada d’enguany, sembla que les pluges de finals d’octubre han aconseguit salvar la temporada. Per això el taller va resultar molt interessant, ja que vam aprendre a cuinar els bolets amb receptes més originals que el clàssic fricandó amb cama-secs o els típics rovellons a la planxa amb all i julivert.

Personalment, la recepta de postres m’interessava moltíssim. Feia temps que havia llegit receptes de postres amb bolets, però no m’havia atrevit mai a provar-ho, em semblava massa agosarat. Però en tastar la que ens va cuinar en Pep a classe, em va semblar sensacional, de manera que m’he afanyat a preparar-la a casa. A tots us animo que oblideu els prejudicis que els bolets han d’anar en plats salats: la combinació de la poma amb el gust de bosc i de terra dels bolets és sorprenent i espectacular. El cruixent de la pasta brick, la melositat del farcit, el contrast de temperatures (si el serviu amb gelat)… fan que siguin unes postres per sorprendre i satisfer convidats gurmets molt exigents!

Preparació

  1. Peleu les pomes, talleu-les per la meitat, traieu-los el cor i poseu-les en una safata de forn amb la mantega tallada a daus i el sucre morè. Coeu-ho al forn a 160 ºC uns 45 min, fins que siguin toves. Reserveu-ho.
  2. Coeu en una paella els camagrocs. Afegiu-hi el suc de les pomes, la mel i el vi. Coeu-ho uns 2 min i reserveu-ho.
  3. Munteu uns farcellets amb la pasta brick, les pomes i els camagrocs ben escorreguts. Coeu-ho al forn a 180 ºC uns 10 min, fins que es daurin.
  4. Serviu-ho calent acompanyat, opcionalment, d’un gelat cremós d’avellanes.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 jul

Capvespres a Món Sant Benet 2018

Sant Benet té memòria. Sota les seves pedres s’amaguen històries sorprenents que val la pena...

19 jul

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

19 jul

Secret Foodie Society 2018

Secret Foodie Society planteja una experiència gastronòmica ben peculiar. Una experiència immersiva...

20 jul

VI VinyaSons Ametller Origen

El VinyaSons Ametller Origen d'enguany presenta 12 experiències en què conflueixen la gastronomia, el...

PortadaJuliol217

ALVOCAT. PER QUÈ ENS TORNA BOJOS?

  • Recuperem la vida de mercat
  • El marisc de Galícia s'apodera de les Gavarres

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto