Preparació
- Poseu la carbassa tallada a daus regulars en una olla amb l’aigua bullent. Quan sigui tendra, traieu-ne gairebé tota l’aigua i tritureu-la perquè quedi un puré ben fi.
- Poseu la nata líquida en un cassó amb la beina de vainilla oberta. Feu que arrenqui el bull. Apagueu el foc i infusioneu-ho 15 min.
- Mescleu el puré, la infusió de la nata amb vainilla i tritureu-ho fins que quedi líquid. Afegiu-hi el sucre i remeneu-ho.
- Afegiu-hi els rovells trencats i mescleu-ho sense batre-ho perquè no faci escuma. Passeu-ho per un colador. Reserveu la branca de vainilla per a la decoració.
- Distribuïu-ho en motlles d’acer inoxidable d’un sol ús gairebé fins dalt. Els motlles han de tenir una capacitat màxima de 130 ml. Poseu-ho en una safata i coeu-ho al forn a 85 ºC 50 min. Ha de quedar una crema quallada. Deixeu-ho refredar.
- Per a la sopa de magranes, obriu les magranes per la meitat i traieu-ne totes les granes al damunt d’una plàtera. Tot seguit, poseu les granes en un colador xinès i aixafeu-les perquè en surti el suc. Passeu-ho per un colador i poseu-ho al refrigerador.
- Emplateu-ho.