Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

Preparació

  1. Per al caramel: com sempre que feu anar els fogons, demaneu ajuda a un adult. En una cassola, a foc mitjà, poseu 100 g de sucre i dues cullerades d’aigua. Aneu-ho remenant fins que es faci el caramel. Quan el tingueu a punt, demaneu a l’adult que aboqui el caramel, amb moltíssima cura perquè crema molt, en un motlle rectangular de l’estil plum-cake. Van molt bé els que són del tipus Pyrex, un vidre que resisteix molt bé les temperatures altes.
  2. En un bol, bateu els ous amb la llet i el sucre.
  3. Prepareu una safata de forn. Poseu-hi el motlle i aboqueu-hi la barreja d’ous, llet i sucre.
  4. Ompliu d’aigua la safata de forn, més o menys fins a la meitat, i poseu-la al forn, a 150 ºC, 1 h 30 min.
  5. Demaneu a un adult que us ajudi a treure el flam del forn.
  6. Deixeu-lo refredar, desemmotlleu-lo i ja el podeu servir.

El consell

  • A l’hora de servir el flam, si voleu, podeu acompanyar-lo d’una mica de nata muntada. També queda molt bé si el serviu amb una mica de fruita seca al costat.
  • Aquest flam de coco també queda molt bé si hi poseu una mica de pinya. Per fer-ho, talleu un parell de rodelles de pinya en almívar a trossets menuts i afegiu-los a la barreja d’ous, llet i sucre. Veureu que bo!
  • Si ho preferiu, en comptes d’un motlle gros, podeu fer servir motlles petits individuals.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

12 jul

El préssec d'Ordal en tres tapes i tres vins

Coincidint amb la 15a edició del Mercat del Préssec d’Ordal, Albet i Noya organitza un maridatge...

18 jul

Històries de vi al Monestir

Sabíeu que el monestir de Sant Benet va ser un gran productor del vi? Durant segles els monjos elaboraren...

01-19 jul

L'arròs mariner, jornades gastronòmiques

Aquestes jornades gastronòmiques estaven previstes el passat mes de març, però la crisi sanitària...

16-26 jul

València Cuina Oberta

Visit València, reprèn la 22 edició de València Cuina Oberta, suspesa durant la crisi sanitària,...

Portada CUINA 241

50 IDEES PER A UN ESTIU SUPERGASTRO!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carles Gaig

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto