Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

Preparació

  1. Per al caramel: com sempre que feu anar els fogons, demaneu ajuda a un adult. En una cassola, a foc mitjà, poseu 100 g de sucre i dues cullerades d’aigua. Aneu-ho remenant fins que es faci el caramel. Quan el tingueu a punt, demaneu a l’adult que aboqui el caramel, amb moltíssima cura perquè crema molt, en un motlle rectangular de l’estil plum-cake. Van molt bé els que són del tipus Pyrex, un vidre que resisteix molt bé les temperatures altes.
  2. En un bol, bateu els ous amb la llet i el sucre.
  3. Prepareu una safata de forn. Poseu-hi el motlle i aboqueu-hi la barreja d’ous, llet i sucre.
  4. Ompliu d’aigua la safata de forn, més o menys fins a la meitat, i poseu-la al forn, a 150 ºC, 1 h 30 min.
  5. Demaneu a un adult que us ajudi a treure el flam del forn.
  6. Deixeu-lo refredar, desemmotlleu-lo i ja el podeu servir.

El consell

  • A l’hora de servir el flam, si voleu, podeu acompanyar-lo d’una mica de nata muntada. També queda molt bé si el serviu amb una mica de fruita seca al costat.
  • Aquest flam de coco també queda molt bé si hi poseu una mica de pinya. Per fer-ho, talleu un parell de rodelles de pinya en almívar a trossets menuts i afegiu-los a la barreja d’ous, llet i sucre. Veureu que bo!
  • Si ho preferiu, en comptes d’un motlle gros, podeu fer servir motlles petits individuals.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: